Descriere

Dacă te întrebi de unde provine denumirea acestui sortiment de cafea, află că inspirație a fost un dans tradițional din zona Huila, Columbia. E cunoscută bucuria pe care dansurile tradiționale columbiene o emană, iar această bucurie se resimte din plin inclusiv atunci când savurăm o ceașcă de cafea Columbia Huila SanJuanero Decaf. Aroma unică de scorțișoară, fructe și ciocolată stârnește simțurile iubitorului de cafea și, deși n-ai tinde să ai încredere în puterea unei cafele decofeinizate, Columbia Huila SanJuanero Decaf vine să demonstreze constrariul mai ales prin gustul ușor înțepător.

Procesarea boabelor de cafea Columbia Huila SanJuanero Decaf se face prin spălare. Astfel, boabele capătă un aspect ușor untos la atingere. Alte caracteristici ale acestui sortiment de cafea arabica sunt aciditatea lactică și citrică și intensitatea medium – ridicată.

Reușim să păstrăm întocmai proprietățile acestui sortiment de cafea decofeinizat prin prăjirea boabelor la o temperatură optimă, pe care reușim să o controlăm perfect grație metodei artizanale de prăjire a boabelor de cafea, folosind lemnul de fag.

Savurează o ceașcă de cafea Columbia Huila SanJuanero Decaf și lasă-ți simțurile să vibreze pe ritmuri columbiene chiar și numai pentru câteva minute…

Câteva detalii referitoare la acest sortiment:

Este o cafea cu un profil picant.
Descriptorul său cheie referitor la aromă este scorțișoara.
Alți descriptori care îi completează profilul organoleptic sunt ciocolata și fructele.
Este o cafea care este ideală pentru espresso și moka.
Are un punctaj general conform scalei SCA de 84 de puncte.
Aciditatea sa este lactică și citrică, iar intensitatea sa este medium-ridicată.
Are un corp de intensitate medie și este untos la atingere.

Este o cafea care este cultivată în regiunea Huila.
Este o cafea din specia Arabica – un amestec de soiuri Castillo, Columbia și Caturra.
Este o cafea procesată prin spălare și decafeinizată cu trestie de zahar, care fermentată și eliberează acetat de etil, un solvent organic cu care sunt decafeinizate boabele de cafea.

Numele cafelei provine de la un dans traditional specific zonei Huila din Columbia.