Descriere

„Gustul 100% arabica”, de tărie scăzută și aciditate medie. Așa am putea descrie, pe scurt, Brazilia Cerrado. Numai că nouă ne place să mergem și mai în profunzimea sortimentelor de cafea… Cultivată la o altitudine de 1200 de metri, în regiunea Cerrado Mineiro, cafeaua cu același nume e ca o provocare pentru iubitorii de cafea, puși să experimenteze, prin fiecare ceașcă de cafea Brazilia Cerrado, un melaj de caramel, migdale și stafide.

Spui Brazilia, clar spui cafea, Brazilia fiind cel mai mare producător de cafea din ultimii 150 de ani. Legenda spune că în anul 1727, sergentul major Francesco de Melo Palheta, după o vizită în Guiana Franceză, se întoarce acasă cu câteva boabe de cafea pe care le obținuse ușor șiret de la soția guvernatorului, folosindu-se de farmecul său. Căzută în mrejele chipeșului tânăr, aceasta cedează și-i oferă într-un mod inedit cele câteva boabe de cafea dorite – bine ascunse într-un buchet de flori. Așa se presupune că a ajuns cafeaua în Brazilia.

Revenind la Brazilia Cerrado, cafeaua cu multiple gusturi cum ne mai place nouă să-i spunem, este un sortiment suficient de versatil, trăsătură care-i permite să-ți mențină caracteristicile la cel mai înalt nivel, indiferent că e pregătit la filtru, ibric, espressor sau aeropress.

Dacă ți-am stârnit pofta, e în stoc!”