Descriere

Cu gust de fructe roșii, nuanțe de iasomie, mure, miere și ciocolată, cafeaua Etiopia Kochere Boji Gr.1 se transformă într-o experiență. Savurezi cafeaua, nu o bei pe fugă. Obiceiul se transformă într-un ritual. Simți fiecare aromă. Îi atribui puteri, superputeri chiar. Totul e o învăluire de savori care mai de care mai interesante, amestecate într-o manieră unică, prin care gustul unic de cafea proaspăt prăjită cu lemn de fag este scos în evidență cât se poate de natural.

Etiopia Kochere Boji Gr.1 este o cafea etiopiană, cultivată la altitudini înalte, care variază între 2100 și 2300 de metri. Se individualizează nu doar prin notele fructate, ci și prin tărie intensă și aciditate mare. Ca varietate, e atribuită JARC, ceea ce înseamnă că e o cafea care provine din diferite varietăți locale. Zona în sine este cunoscută pentru calitatea de excepție a cafelei. Altfel spus, nu ai cum să dai greș cu alegerea cafelei Etiopia Kochere Boji Gr.1.

Boabele de cafea ale acestui sortiment de cafea sunt procesate prin spălare, adică pulpa și mucilagiul care înfășoară bobul de cafea sunt pe deplin îndepărtate. În cazul boabelor procesate prin spălare, factori precum soiul cafelei, tipul de sol, temperaturile, coacerea sau fermentația sunt extrem de importanți. În fapt, boabele de cafea procesate prin spălare își concentreză calitatea pe tot ce se află în interiorul bobului de cafea și mai puțin pe exterior.

Ajunse în prăjitoria noastră, boabele Etiopia Kochere Boji Gr.1 sunt mânuite cu atenția cu care îngrijim și alte sortimente de cafea… prăjirea se face cu lemn de fag, la temperatură medie, dar suficient de puternică încât să dea bobului de cafea nu doar acea culoare maronie atât de strălucitoare, ci și aromă desăvârșită, păstrând nealterate calitățile unice.

Să ne spui doar cum ți s-a părut!