Indonesia Sumatra Mandheling

Indonesia Sumatra Mandheling

46,7 lei

COD PRODUS: Indonesia-Sumatra-Mandhelin

Indonesia Sumatra Mandheling este cultivată pe pantele muntelui Leuser, un vulcan în apropiere de portul Padang, în zona Batak din Aceh. Sortimentele mandheling sunt numite în onoarea poporului Mandailing, un grup etnic din zona Batak.

Indonesia Sumatra Mandheling este cultivată pe pantele muntelui Leuser, un vulcan în apropiere de portul Padang, în zona Batak din Aceh. Sortimentele mandheling sunt numite în onoarea poporului Mandailing, un grup etnic din zona Batak.
Cod Produs: Indonesia-Sumatra-Mandhelin
Sortimente: Arabica 100%
Tarie cafea: Tarie intensa
Aciditatea: Aciditate mare
Cafea proaspat prajita
in mod traditional, cu lemne
  • Livrare rapida in 24/48 ore

  • Plata securizata prin card online

  • Livrare gratuita la comenzi peste 150 lei

Cod produs: Indonesia-Sumatra-Mandhelin Categories: , , , , Tags: , ,

Descriere

Indonezia este un arhipelag cu peste 17.000 de insule, iar Sumatra este a doua cea mai mare dintre acestea. Insulele au fost formate din activitatea vulcanică, iar solul lor este bogat în minerale. Acestea au ajutat la crearea sortimentelor de cafea indoneziene, printre cele mai renumite din întreaga lume.

Copacii de cafea au fost aduși inițial în Indonezia la începutul secolului al XIX-lea de către colonizatorii olandezi, care au încercat să rupă monopolul arab mondial. În câțiva ani, cafeaua indoneziană a ajuns să domine piața de cafea din lume, însa până la sfârșitul acelui secol, bolile au distrus complet culturile. Arborii de cafea au fost replantați cu succes și au câștigat rapid o mare parte din piața mondială, până când plantațiile au fost devastate din nou în timpul celui de-al doilea război mondial.

Sortimentele de cafea din Indonezia au fost mult timp apreciate pentru profilul special – aciditate delicată, corp cremos și arome de ciocolată, fructe roșii, plante și tutun dulce – care rezultă în primul rând din metoda cea mai populara de prelucrare din această țară, giling basah  (sau wet hulled). Giling basah implică decojirea pergamentului de pe boabe atunci când conținutul de umiditate este la aproximativ 50 % (față de 10-12 %, așa cum se procedează de regulă).

Alte informatii

Cantitate

, ,

Macinare

, , , ,

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Tarie Cafea

Aciditatea

Grupa

Single origin Arabica

Note de Degustare

, ,

Tara de Origine

Regiune

Aceh, Batak Region

Altitudine

1100m -1500m

Varietate

catimor, typica

Metoda de Procesare

giling basah

Grad de Prajire

Mediu

Review-uri

Nu sunt reviewuri inca.

Lasa un review pentru “Indonesia Sumatra Mandheling”
0 WooCommerce Floating Cart

Nu sunt porduse in cos.