Descriere

Supranumită și „Champagne of Coffees”, cafeaua Jamaica Blue Mountain este una dintre cele mai apreciate cafele din întreaga lume nu doar de către consumatorii simpli, ci inclusiv de experți. E o cafea rară, luxuriantă, controlată în cel mai mic detaliu de Coffee Industry Board of Jamaica (CIB), autoritate care deține marca de cafea Jamaica Blue Mountain și care are grijă să mențină cafeaua la standarde superioare.

Cafeaua Jamaica Blue Mountain este cultivată pe pământuri excepționale. Vorbim de soluri fertile, vulcanice, în zone cu altitudini care variază între 2000 și 2500 de metri, unde plouă și este ceață. Condiții ideale am putea spune căci, dacă nu știați, ceața acționează ca un protector natural al plantelor de cafea pentru că le mențin la adăpost de soarele ale cărui raze nu sunt întodeauna cele mai prietenoase. În aceste condiții, cafeaua își trage aroma intensă. E o cafea care are o dulceață aparte, uimitoare prin gustul de ciocolată cu lapte, marțipan, caramel, miere și notele florale care completează perfect gustul rafinat și echilibrat al cafelei Jamaica Blue Mountain. Se distinge aciditatea medie, dar plăcută și ușor vibrantă. Toate aceste calități de excepție i-au adus cafelei Jamaica Blue Mountain un punctaj de 87,25 puncte SCA.

A servi o cafea Jamaica Blue Mountain e o experiență în sine. Închide ochii și imaginează-ți că ești unul dintre puținii iubitori de cafea care se răsfață cu, foarte probabil, cea mai bună cafea din lume… de aceea, cafeaua Jamaica Blue Mountain se savurează, nu se dă pe gât ca un shot. Nu, fiecare gură de cafea se mestecă îndeajuns, pentru a-i simți calitățile selecte.