Descriere

Kenia are o tradiție în meșteșugirea cafelei ce datează din secolul al XIX-lea, când fermierii au adus soiuri de cafea Arabica din Etiopia, numai că le-au adaptat solurilor proprii. Astfel, cafeaua din Kenia are o aromă distinctă, bogată și intensă, care face ca gustul să fie de neuitat… și vă veți convinge de toate aceste calități de la prima gură de cafea Kenya A.A., o cafea sofisticată, cu aciditate ridicată și tărie intensă, persistentă chiar.

Cafeaua keniană e recunosută pentru notele florale și de citrice. Acestea conferă cafelei un gust ușor dulceag, aproape insesizabil, dar vă veți convinge singuri. Întregul amestesc de cafea e o rețetă păstrată bine de fermierii din Kenia. Aceștia prețuiesc cafeaua. E de neconceput că cineva ar putea să distrugă o plantație de cafea, aproape că ar fi considerat drept blasfemie un asemenea gest. În tradiția lor, kenienii au atribuit cafelei puteri miraculoase. Consideră că în cafea sunt întruchipate puterea leului, agerimea unui ghepard și rafinamentul girafei. E o simbolistică puternică, menită să definească ceea ce poate face o cafea de calitate, deseori considerată de specialiști a fi excelentă.

Boabele de cafea Kenya A.A. provin din regiunea Nyeri. Sunt cultivate la altitudini care variază între 1200 și 1800 de metri, procesate prin spălare. Ajunse în prăjitoria noastră, le prăjim la foc domol, cu lemn de fag, suficient cât boabele să fie rumenite și să capete miros îmbietor, culoare de un maroniu distinct și savoare intensă. E o cafea care se adaptează cu ușurință oricărei modalități de preparare, de la ibric la aeropress, boabe, filtru sau espressor.