Descriere

Dafin în cafea, cine s-ar fi gândit? Rezultatul? Un gust pătrunzător și aromatizat suficient cât să stârnească imaginația și să răsfețe simțuri… în cafeaua Nicaragua Maragogype, dafinul își face de cap, ca orice condiment de altfel, dar mai ales și într-o combinație delicată de caramel și citrice. Aceste arome diferite, răstălmăcite în cafea, creează un univers aparte în fiecare ceașcă de cafea Nicaragua Maragogype. Avem în ceașcă o infuzie de note și… cafea. O cafea autentică, surprinzătoare prin gustul care nu e chiar atât de dulceag cum ne-am fi așteptat pentru o cafea provenită din culturile de cafea din Nicaragua.

Cafeaua Nicaragua Maragogype este cultivată în Jinotega, o regiune nordică, la altitudini medii, care ajung și până la 1500 de metri. Solul excelent ajută bobul de cafea să se hrănească cu toate cele necesare. E un bob sănătos, crescut în condiții optime. Sunt trăsături pe care le observă orice prăjitor de cafea care știe să analizeze cafeaua în amănunt. Fiecare detaliu contează pentru ca produsul finit, care ajunge în aeropress, ibric, filtru sau espressor, să se dezvăluie cu totul. Avem în față un sortiment de cafea Arabica 100%, cu aciditate medie și tărie medie, rezultată din boabe prăjite mediu ca intensitate, cu lemn de fag, la foc domol, după o rețetă tradițională pe care am deprins-o în Italia, de la artizanii cafelei de acolo.