Vietnam Lam Dong Arabica

Vietnam Lam Dong Arabica

27 lei

COD PRODUS: VIETNAM-ARABICA

Acest sortiment provine de la producatorii de cafea din regiunea inalta a provinciei Lam Dong (altitudini de peste 1400 m), fapt ce contribuie la calitatea exceptionala a acestei cafele.

Acest sortiment provine de la producatorii de cafea din regiunea inalta a provinciei Lam Dong (altitudini de peste 1400 m), fapt ce contribuie la calitatea exceptionala a acestei cafele.
Cod Produs: VIETNAM-ARABICA
Tarie cafea: Tarie medie
Aciditatea: Aciditate scazuta
Cafea proaspat prajita
in mod traditional, cu lemne
  • Livrare rapida in 24/48 ore

  • Plata securizata prin card online

  • Livrare gratuita la comenzi peste 150 lei

Descriere

Cafeaua a fost adusa in Vietnam in anii 1800 si, de-a lungul perioadei coloniale franceze, Arabica a fost cultivata pe multe plantatii detinute de cetateni francezi. Cu toate acestea, din cauza unei variatati de factori politici si economici (inclusiv un razboi civil masiv si interdictiile comuniste ulterioare privind proprietatea privata a terenurilor), Vietnamul a intarziat sa atinga orice relevanta reala ca tara producatoare de cafea. In anul 1990, Vietnamul era responsabil pentru un procent de 1 % din comertul mondial cu cafea.

Toate acestea s-au schimbat insa dupa anul 1990, in prezent Vietnamul fiind a doua tara cu cea mai mare productie de cafea din lume, dupa Brazilia. Acesta este un rezultat al investitiilor masive in productia de cafea, posibile in urma liberalizarii proprietatilor funciare in cadrul reformelor de la mijlocul anilor 1980 si recomandarilor de politica alea Bancii Mondiale / FMI (care ii stimuleaza pe fermieri sa produca sortimente de cafea pentru export).

Situatia de crestere rapida a productiei a lasat insa putin loc pentru cafeaua de inalta calitate. Asadar, aproximativ  95-97 %  din productia totala este Robusta si, desi productia de Arabica a crescut in ultimii ani datorita extinderii zonei de plantare si a imbunatatirii randamentului, aceasta reprezinta inca foarte putin din productia globala de cafea din Vietnam.

Productia de cafea din Vietnam este concentrata in zonele montane centrale (80%), iar varietatea Arabica provine aproape in totalitate din regiunea Lam Dong. Terenul din aceasta zona este numit de catre localnici “Bazan Red” (sol rosu de bazalt) si ofera conditiile perfecte pentru cultivarea cafelei. Acest bogat sol vulcanic montan, impreuna cu inaltimile montane, contribuie la dezoltarea lenta si uniforma a boabelor, ceea ce duce in final la o cafea mai buna si mai dulce.

Alte informatii

Grupa

Single origin Arabica

Tara de Origine

Regiune

Lam Dong

Altitudine

1400 – 1600m

Aciditatea

Tarie Cafea

Metoda de Procesare

naturala

Note de Degustare

, , ,

Cantitate

, ,

Macinare

, , , ,

Grad de Prajire

Mediu

Varietate

catimor

0 WooCommerce Floating Cart

Nu sunt porduse in cos.