Descriere

Cu un punctaj SCA de 89 de puncte, cafeaua Etiopia Muliphein LFR Daye Bensa dă peste cap orice crez despre cafea. Calitatea cafelei originare din Etiopia, regiunea Sadama – Bensa, e copleșitoare de la prima gură de cafea… e un gust intens, din care măiestuos se distinge aroma de căpșuni care reușește să gâdile papilele într-o manieră unică și memorabilă. O completează perfect notele de ciocolată albă și miere.

A servi o cafea Etiopia Muliphein LFR Farm Daye Bensa se tranformă în mod natural într-o emoție ușor inexplicabilă. Timpul parcă începe să stea în loc. Tot ce îți dorești e să savurezi clipa. Se descătușează gusturi. Aciditatea medie pălește. Profilul lactic e fin integrat în întreg amestecul de savori. Tăria medie subliniază și mai în detaliu acest sortiment de cafea care face parte din grupa Single Origin Arabica, ideal pentru ibric, espressor, boabe, aeropress sau filtru.

Boabele de cafea cultivate la altitudini cuprinse între 2200 și 2250 de metri ajung în prăjitorul nostru în formă brută. În mâini, bobul își arată forma aproape perfectă și culoarea ușor diferită. Ne îndeamnă să-l tratăm cu atenție. Suntem obișnuiți, c-așa facem cu oricare alte boabe… în prăjitor, sub puterea lemnului de fag, boabele sunt prăjite îndeajuns cât să capete culoare. Întreg procesul e controlat cu grijă de Aldo al nostru, care știe cum să scoată în evidență ce-i mai bun din fiecare sortiment de cafea de la noi din prăjitorie.

Cele 89 de puncte SCA clasifică sortimentul de cafea Etiopia Muliphein LFR Farm Daye Bensa în categoria cafelelor excelente, foarte aproape de a fi considerată remarcabilă chiar…