Etiopia Djimmah

Etiopia Djimmah

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

ceai verde, ciocolata neagra, citrice

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: MC060

Țara de origine: Etiopia

Regiune: Kaffa

Metoda de procesare: naturala

Varietate: mocha

Altitudine: 1650m - 2000m

Grad de prăjire: Mediu

Etiopia Djimmah e o cafea schițată în tonuri de ceai verde, ciocolată neagră și citrice, un amestec ușor surprinzător, cu aciditate scăzută și tărie medie. Prospețimea și calitățile subtile ale soiului arabica se dezvăluie fără niciun gând de a ascunde cafegiului savoarea, retro gustul și pofta de a mai cere încă o cafea.

Preț/250g - 30,20 lei

Bucăți

Despre Etiopia Djimmah

Cafeaua Etiopia Djimmah se încadrează în tiparul mocha, varietate nu foarte des întâlnită, dar cu proprietăți distinctive puternice. Poate că tocmai acesta-i motivul pentru care cafeaua Etiopia Djimmah nu stârnește doar gusturi, ci și curiozități. Proveniența inițială a varietății mocha a fost Yemen, însă cu timpul, și alte state s-au arătat interesate să aibă culturi de cafea mocha. În Etiopia, soiul a descoperit soluri uimitoare, în care a găsit tot ce avea nevoie pentru a se dezvolta în armonie. În regiunea Kaffa, locul de unde provin boabele de cafea Etiopia Djimmah, legenda menționează apariția spontană a plantei de cafea arabica. Nu știm dacă e sau nu așa, însă putem spune cu mâna pe inimă că mai toate sortimentele de cafea cultivate în Etiopia sunt recunoscute pentru modul fascinant în care li se combină calitățile de excepție.

Fermierii tratează cu grijă și responsabilitate fiecare boabă de cafea și nu par a fi pregătiți să renunțe la tradiție. Culeg boabele manual și le procesează natural. Pentru a-i păstra nealterate toate calitățile, în prăjitoria Maison du Cafe prăjim boabele cafelei Etiopia Djimmah la foc redus, cu lemn de fag, după o metodă tradițională de prăjire, care ne definește. Până când vedem că boabele capătă culoare. După, le asamblăm în pungi speciale și le pregătim s-ajungă la voi, coffee lovers…

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.