Camerun Nkongsamba

Camerun Nkongsamba

Sortiment Cafea

Robusta 100%

Note degustare

ceai negru, ciocolata, tutun

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: MC058

Țara de origine: Camerun

Regiune: Nkongsamba

Metoda de procesare: naturala

Varietate: Robusta G1

Altitudine: 840m

Grad de prăjire: Mediu

Un gust intens de ciocolată neagră, tutun și ceai negru definește sortimentul de cafea Camerun Nkongsamba, provenit 100% din soiul Robusta. Crescute pe culmi relativ reduse ca înălțime ale regiunii Nkongsamba, respectiv la 840 metri, boabele de cafea din Camerun se disting prin aspect și corpul cremos.

Preț/250g - 25,20 lei

Bucăți

Despre Camerun Nkongsamba

Cafeaua din Camerun are o manieră aparte de a se individualiza. Concurează cu succes piețele de cafea din America de Sud, deși n-ai crede că un stat precum Camerun te poate surprinde plăcut în materie de cafea. Dar o face într-un mod atât de discret, încât nici n-ai spune că în ceașca de cafea din mâna ta se scaldă o cafea puternică, cu arome diverse și armonios amestecate.

Camerun Nkongsamba, fiind o cafea Robusta 100%, are boabele mai mici, de o culoare mai înspre un verde pal în formă brută. Cultivarea boabelor la altitudini mai mici înseamnă costuri de producție mai mici, ceea ce nu e un lucru rău, căci avem posiblitatea să ne bucurăm de o cafea bună la un preț redus. În schimb, îi recunoști gustul dur, mai amărui, iar cineva care preferă cafeaua mai dulceagă, s-ar putea să strâmbe ușor din nas.

Boabele de cafea au un grad de prăjire mediu. Le prăjim la foc lin, cu lemn de fag, așa cum facem cu toată cafeaua care trece prin mâinile noastre. Acordăm aceeași atenție și boabelor Robusta și încercăm pe cât posibil să-i oferim un gust cât se poate de delicat și plăcut la degustare. E o cafea calitativă, potrivită pentru cei care doresc să observe și altă abordare față de cafeaua cu care sunt obișnuiți, perfectă sub formă de boabe ori pentru prepararea la ibric, aeropress, filtru sau espressor.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.