Columbia Geisha Honey Horizonte Verde Microlot

Stoc epuizat

Columbia Geisha Honey Horizonte Verde Microlot

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

citrice, iasomie, mandarine, papaya

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: MC053

Țara de origine: Columbia

Metoda de procesare: honey

Varietate: Geisha

Altitudine: 1650 m

Grad de prăjire: Mediu

Procesarea boabelor de cafea Columbia Geisha Honey Horizonte Verde Microlot este realizată prin metoda honey, care utilizează o cantitate de apă mult mai redusă decât metoda prin spălare. Astfel, boabele de cafea chiar dobândesc aromă dulceagă de miere și zahăr brun, datorită faptului că metoda de procesare honey are abilitatea de a influența în mod serios și concret profilul cafelei.

Preț/250g - 104,00 lei

Bucăți

Despre Columbia Geisha Honey Horizonte Verde Microlot

Varietatea Gheisha datează din anii 1930, atunci când a fost descoperită ca soi, în Etiopia. Cunoscătorii de cafea columbieni, recunoscându-i calitățile de excepție, au făcut tot posibilul să dețină acest sortiment de cafea florală și fructată, cu profil dulce și echilibrat. Cultivată în fermele La Esperanza ale familiei Lopez, cafeaua Gheisha Honey are o poveste care surprinde dragostea cu care proprietarii tratează cafeaua. Familia a dorit să producă o cafea superioară. Au optat pentru un sol situat la umbră, care să ferească bobul de cafea de orice rază nocivă și, mai ales, care să permită folosirea îngrășămintelor doar în caz de nevoie, nicidecum excesiv, așa cum se obișnuiește pentru a grăbi procesul de cultivare. În plus, sunt aproape zece ani de când moșteniorii fermei au decis să urmeze calea sustenabilă în privința soiului de cafea cultivat, concentrând producția pe un întreg ecosistem din care nu lipsește tehnica inovatoare de procesare.

În prăjitoria de cafea Maison du Cafe, boabele de cafea Geisha Honey sunt răsfățate la foc mic. Folosim aceeași metodă de prăjire artizanală, prin care lemnul de fag ne ajută foarte mult să menținem cafeaua la standardele care au consacrat-o. Reușim să scoatem ce-i mai bun și din acest sortiment de cafea cultivat la o altitudine de 1650 de metri. Aroma de iasomie e discretă și perfect completată de notele de papaya, citrice și mandarine. E un sortiment de cafea cu tărie și aciditate medie, al cărui proveniență este regiunea Quindio, din Columbia, perfect pentru o cafea preparată boabe, la ibric, espressor, filtru sau aeropress, de care să te bucuri cu adevărat.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.