Transport gratuit la comenzi peste 149 lei

20% DISCOUNT la prima achiziție dacă te înscrii la NEWSLETTER (excluse produsele aflate în promoție)

Columbia Geisha Finca Quindio Microlot

Columbia Geisha

Columbia Geisha Finca Quindio Microlot

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

căpșune, ciocolată neagră, curmale uscate, vanilie

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: Nu se aplică

Țara de origine: Columbia

Metoda de procesare: naturala

Varietate: Geisha

Altitudine: 1800 m

Sortimentul Columbia Geisha are un scor de degustare de 87,5 puncte. Boabele de cafea sunt culese manual de către Jesus și Rosa, apoi sunt prelucrate în ferma lor. Acestea sunt prelucrate natural, fiind greblate frecvent pentru a asigura o uscare uniformă.

Soții Jesus și Rosa Barahona cultivă cafea la Finca Quindio de mai bine de 20 de ani. Când au cumpărat pentru prima dată terenul, o parte din fermă a fost folosită pentru a pășuna vitele, iar pe o altă parte au plantat Caturra. Astăzi, ei cultivă Geisha, Castillo, Caturra și alte soiuri pe cele 7 hectare ale lor, fiind deschiși către producția de specialitate.

Pentru a-și îmbunătăți în continuare calitatea cafelei, Jesus și Rosa plănuiesc să planteze mai multe plante din soiul Pink Bourbon și Geisha.

(2 recenzii de la clienți)

104,00 lei404,00 lei

Bucăți

Despre Columbia Geisha Finca Quindio Microlot

Varietatea Geisha datează din anii 1930, atunci când a fost descoperită ca soi, în Etiopia. Cunoscătorii de cafea columbieni, recunoscându-i calitățile de excepție, au făcut tot posibilul să dețină acest sortiment de cafea florală și fructată, cu profil dulce și echilibrat. Cultivată în fermele Quindio a familiei Jesus & Rosa Barahona, cafeaua Geisha are o poveste care surprinde dragostea cu care proprietarii tratează cafeaua. Familia a dorit să producă o cafea superioară. Au optat pentru un sol situat la umbră, care să ferească bobul de cafea de orice rază nocivă și, mai ales, care să permită folosirea îngrășămintelor doar în caz de nevoie, nicidecum excesiv, așa cum se obișnuiește pentru a grăbi procesul de cultivare. În plus, sunt aproape zece ani de când moșteniorii fermei au decis să urmeze calea sustenabilă în privința soiului de cafea cultivat, concentrând producția pe un întreg ecosistem din care nu lipsește tehnica inovatoare de procesare.

În prăjitoria de cafea Maison du Cafe, boabele de cafea Geisha sunt răsfățate la foc mic. Folosim aceeași metodă de prăjire artizanală, prin care lemnul de fag ne ajută foarte mult să menținem cafeaua la standardele care au consacrat-o. Reușim să scoatem ce-i mai bun și din acest sortiment de cafea cultivat la o altitudine de 1800 de metri. Aroma de curmale uscate e discretă și perfect completată de notele de ciocolată neagră, vanilie și căpșune. E un sortiment de cafea cu tărie și aciditate medie, a cărui proveniență este regiunea Huila (Algeciras), din Columbia, perfect pentru o cafea preparată boabe, la ibric, espressor, filtru sau aeropress, de care să te bucuri cu adevărat.

2 recenzii pentru Columbia Geisha Finca Quindio Microlot

  1. Bocioaca Bogdan

    Sunt fan columbia si am incercat diferite soiuri de la diferite brand-uri. Asta mi se pare de departe cea mai buna. Cremoasa, foarte putin acida, after taste-ul de ciocolata neagra e minunat. Nota 20

  2. David Daniela

    O cafea excepțională, nu foarte acidă. Gust plăcut, care persistă. Cu siguranță mai comand.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.

*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie

Whatsapp Icon