Uluk Timor Ermera

Stoc epuizat

Uluk Timor Ermera

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

Anason, busuioc, cimbru, ghimbir, nucşoară, rozmarin, scorţişoară, cuişoare, dafin

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: Nu se aplică

Țara de origine: East Timor

Regiune: Ermera

Metoda de procesare: spalare

Varietate: catimor, typica

Altitudine: 1400 - 1700 m

Grad de prăjire: Mediu

Uluk Timor Ermera e ca o călătorie printre simțuri și arome. Ierburile aromatice își dezvăluie savoarea în toată splendoarea prin acest sortiment de cafea cu aciditate citrică, de intesitate medie. Clienții fideli ai acestei cafele ne-au spus că e ceva special în gustul cafelei Uluk Timor Ermera, ceva ce-i face să îi rămână fideli… se întrepătrund savori, tocmai acest fapt creând o adevărată poveste senzorială în ceașca de cafea, pe care n-ai cum să o uiți!

Preț/250g - 43,00 lei

Bucăți

Despre Uluk Timor Ermera

Uluk Timor Ermera este un sortiment care îmbină cu succes soiurile Catimor și Typica. Ușor uleioase la atingere, boabele de cafea sunt procesate prin spălare, un procedeu extrem de răspândit în America Latină și Africa de Est. Astfel, boabele de cafea își păstrează pe deplin claritatea, aciditatea și curatețea. „Lavado”, așa se numește metoda de pocesare specifică zonei Timorului, o metodă tradițională, care reușește să creeze un sortiment de cafea unic ca gust, ușor picant, mult pe gusturi pasionaților de cafea din SUA, Indonezia, China, Germania și Australia, principalele state importatoare de cafea din Timor.

În Timorul de Est, locul de origine a cafelei Uluk Timor Ermera, pe aproape 16% din suprafața de teren cultivată sunt plantați arbori de cafea. Nu este o zonă care să se bazeze exclusiv pe producția de cafea, cu toate că sunt mii de familii care beneficiază de pe urma plantațiilor de cafea. Acest fapt plasează Timorul de Est pe locul 30 în lume, în clasamentul producătorilor de cafea, după o tradiție în cultivarea cafelei care datează din secolul al XIX-lea.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.