Cafea Marghiloman cu rom Jamaica

Cafea Marghiloman este preparată respectând pas cu pas procesul de fabricației al singurei cafele 100% românești. Cafea Marghiloman este din 2019 marcă înregistrată Maison du Café, reușind să păstreze  istoria și aroma boabelor proaspăt prăjite. Ne mândrim că am reușit aici, în târgul Iașilor,  să aducem savoarea și gustul autentic al vremurilor rafinate ale boierilor și aristocraților care serveau la orice masă de la Capșa sau la Hanul lui Manuc o cafea Marghiloman.

Folosim o aromă de eleganță, prin picăturile de rom Jamaica ce împrospătează  și desăvârșesc licoarea. Cafea naturală Arabica, aleasă bob cu bob și prăjită cu lemne, pentru a crea și păstra la loc de cinste singura cafea care a scris pagini din istorie, și a învins, fiind aleasă marcă înregistrată Maison du Café.

Inventata de un prim-ministru

Rețeta pentru o cafea Marghiloman  a fost inventată  de conu’ Alecu, porecla prim-ministrului Alexandru Marghiloman. Moșier în perioada de după Primul Război Mondial, Marghiloman era un aristocrat care iubea partidele de vânătoare. Așa se face că, în timpul unei astfel de partide, conu’ Alecu i-a cerut valetului o cafea. Pentru că uitase să ia apă, acesta din urmă improvizează și în locul apei folosește rom, tot o băutură fină. Improvizația și imaginația valetului au dat naștere adevăratei Cafele Marghiloman cu rom.

Cafeaua este culturală. La Maison du Café o Cafea Marghiloman este o artă

Cafeaua este incredibilă. Mirosul dimineților începe cu ea. Aroma și gustul primei înghițituri sunt senzaționale. Ți-ai putea imagina viața fără ea? Cafeaua este, de fapt, mult mai mult. Cafeaua reușea pe vremuri să adune oamenii pentru a schimba păreri la o ceașcă de cafea. La Maison du Café o cafea Marghiloman reușește în fiecare zi să lege prietenii cu fiecare client care ne vizitează pentru “O cafea Marghiloman, vă rog!”.

Cafea și prieteni, cafea și muncă, cafea și o mică gustare. Cafeaua irlandeză este recunoscută pentru aroma de whisky, iar cafeaua Marghiloman o deguști savurând esența unui rom din Jamaica, pe ritmuri de reggaeton.

Dar te-ai întrebat vreodată câte boabe de cafea sunt în cana de cafea care te trezește dimineața? Beethoven, de exemplu, un mare iubitor de cafea, se asigura că fiecare ceașcă conținea exact 60 de boabe de cafea. Și noi, la Maison du Cafe reușim să păstrăm și să desăvârșim gustul prin prăjirea boabelor de cafea arabica cu lemne.

Preparata la ibric, pentru a pastra traditia

Cafeaua Marghiloman este de fapt o cafea turcească. Se servea în cești mici, se fierbea în ibrice așezate pe nisip încălzit cu cărbuni. Boierul Marghiloman, îndrăgostit de aroma cafelei făcută de valet, a reușit să păstreze rețeta cafelei fiartă în rom din Jamaica și să o transmită mai departe.

Ce nu trebuie să vă lipsească unei cafele Marghiloman comandată de la Maison du Cafe? Un trabuc, bineînțeles.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.