Descriere

Dacă vă întrebați ce înseamnă „cascavel verde”, aflați că e vorba despre un șarpe cu clopoței de culoare verde, care ajută arborii de cafea să stea la adăpost de orice atac al rozătoarelor sau altor animale mici, care pot chiar să compromită recolta de cafea. Metaforic, am putea să-i spunem „paznic” al arborelui de cafea. Sigur, șarpele cu clopoței înspăimântă. N-aduce nimic bun pe unde trece. Nu și în cazul ecosistemului cafelei, unde lucrurile stau taman pe dos, deoarece cascavel verde e de bun augur pentru a avea o producție de cafea de calitate.

Revenind la sortimentul de cafea Brazilia Cascavel Verde, vorbim de o cafea pur braziliană, clasică, în care regăsim toate proprietățile pe care le are o cafea 100% arabica de calitate. E o cafea medie ca tărie și aciditate. Încă de la prima gură de cafea Brazilia Cascavel Verde îi simți gustul de citrice. Acestora li se adaugă aroma de nuci. Astfel, Brazilia Cascavel Verde devine o cafea specială, ideală pentru băuturile pe bază de lapte, o cafea care surprinde iubitorul de cafea prin echilibrul remarcabil dintre corp, aciditate și aromă.

Brazilia Cascavel Verde are un scor de 84 de puncte din 100. După cum bine știți, Speciality Coffee Association (SCA) acordă aceste puncte, cu ajutorul unor degustători profesioniști. Sunt așa-numiții Q Graders.  Punctajul peste 80 de puncte SCA plasează cafeaua în categoria cafelei de specialitate și denotă gustul deosebit și calitatea superioară a cafelei.

Reușim să menținem proprietățile cafelei la un nivel ridicat grație prăjirii boabelor de cafea după o metodă tradițională și autentică din Italia, folosind lemnul de fag. În prăjitoria Maison du Cafe se îmbină perfect pasiunea pentru cafea, dragostea pentru artizanal și dorința de a vă oferi o cafea de care să vă aduceți aminte, o cafea cu adevărat de poveste…