Punctaj SCA: 86,25
Etiopia Furla Organic
52,7 lei
Descriere
Putem spune că boabele cultivate în Etiopia, regiunea Sidamo, au preluat ceva din caracterul războinic al furlei, simbol al vigilenței și prosperității agricole. Se spune că furla e agilă și se mișcă cu o viteză amețitoare. Spectacolul oferit e o încântare pentru locuitorii din mediul rural. Aceștia îi atribuie o putere divină și calitatea de mesager al nevoilor pământului, însă nu știm cât e legendă, mister sau chiar o stare de fapt…
Revenind la cafea, Etiopia Furla Organic se distinge prin note fine de fructe galbene, vanilie, caramel și ciocolată neagră. Deși combinația poate părea neobișnuită, în amestecul de cafea, totul se transformă. Se remarcă aciditatea medium – ridicată și tăria medie. E un sortiment de cafea ideal pentru aeropress, espressor, filtru, ibric. Boabele de cafea Etiopia Furla Organic sunt netede la atingere. Culoarea ușor maronie, pe care o capătă după prăjirea tradițională cu lemn de fag din prăjitoria noastră, îi dau de gol gustul desăvârșit. Olfactiv, se trasformă într-o invitație la cafea, pe care nu o poți refuza.
Boabele de cafea Etiopia Furla Organic sunt cultivate la o altitudine de 2000- 2200 metri. După ce sunt culese, boabele sunt spălate. Asta înseamnă că întregul mucilagiu este îndepărtat. În esență, procedura e mult mai amplă și mult industrializată. După decorticarea cireșelor, boabele sunt puse la fermentat. Secretul e timpul în care boabele fermentează. Ne dăm seama dacă au stat prea mult timp în funcție de cât de puternic e gustul oțetit. Apoi, boabele sunt din nou spălate. Da, folosind multă apă, ceea ce e foarte probabil să ducă la o diminuare a proprietăților. „Salvarea”, dacă o putem numi astfel, vine de la uscare, care se poate realiza între 10 și 22 de zile. Doar astfel își pot recăpăta echilibrul și concentrația boabele de cafea. Întreg procedeul aparține producătorului, deci…
Totuși, țineți cont de scorul de 86,25 pe care Etiopia Furla Organic îl are. Scorul nu-l dăm noi, ci Specialty Coffee Association (SCA), după o amănunțită evaluare făcută de degustători de cafea de renume mondial.
Alte informatii
Aciditatea | |
---|---|
Altitudine | 2000 – 2200 m |
Aroma | |
Cantitate | |
Grad de Prajire | Mediu |
Grupa | Single origin Arabica |
Macinare | |
Metoda de Procesare | spalare |
Note de Degustare | |
Regiune | Sidamo |
Sortiment Cafea | Arabica 100% |
Tara de Origine | |
Tarie Cafea | |
Varietate | Ethiopian Heirloom |