Descriere

Aroma dulce a cafelei Guatemala El Penon Honey dă peste cap iubitorul de cafea, dar nicidecum în sens negativ… Boabele de cafea sunt prăjite artizanal în cuptorul nostru, folosind lemn de fag, la un nivel mediu, suficient cât să-și mențină proprietățile, aciditatea medie și tăria medie. Nota de migdale și fructe dulci a acestui sortiment de cafea nu doar că e imediat remarcată, ci se împletește în armonie perfectă și cu aroma de ciocolată. Pe cerul gurii apare un curcubeu de gusturi dulci, din care se disting și ușoare note înțepătoare de lime și măr roșu. Astfel, #coffeelover-ul este invitat într-o călătorie a cafelei de specialitate, cu tot felul de fuziuni de savori, în care ghid e sortimentul de cafea Guatemala El Penon Honey, o cafea cu un scor de 87,25 puncte.

Cultivate la o altitudine care variază între 1450 și 2050 de metri, în Guatemala, regiunea Huehuetenango, Aldea Chichinabaj, boabele de cafea sunt culese de mâini dibace, recunoscute pentru grija cu care le tratează. După, boabele sunt păstrate în locuri speciale, ferite de orice factor extern care ar putea să le pună în primejdie calitățile. Procesarea boabelor se face prin metoda honey, prin care boabele se pun direct la uscat, fără a mai fi spălate. E secretul gustului complex rezultat și a abilității cu care acest procedeu poate influența profilul cafelei.

Guatemala El Penon este un sortiment 100% Arabica, ideal pentru prepararea cafelei la ibric, espressor, filtru sau orice alt aparat care macină în timp real boabele de  cafea.

În Prăjitoria de Cafea Maison du Cafe prăjim boabele de cafea după o metodă tradițională, inspirată de Italia atât de dragă nouă, unică în România… Prăjitorul pe lemne ne permite să controlăm temperatura și așa reușim să păstrăm gustul autentic și intens al fiecărui sortiment de cafea.