Descriere
Café Organico Marcala S.A. (COMSA), cooperativa din Marcala, Honduras, care produce acest sortiment de cafea, reușește să surprindă piața cafelei de la nivel mondial prin faptul că sortarea boabelor de cafea, după recoltare, se face manual. Acest lucru înseamnă grijă și atenție sporite pentru produsul finit, întrucât procesul manual de selecție permite înlăturarea totală a boabelor care au defecte. În plus, Honduras Marcala Organic presupune timpi de fermentație și de uscare mult mai lungi decât alte sortimente de cafea obișnuite, ceea ce-i conferă o calitate net superioară. Așadar, pentru o experiență inedită în materie de cafea, Honduras Marcala, o cafea 100% Arabica, în care aciditatea medium- ridicată și tăria medie se combină perfect , devine alegerea ideală!
COMSA se diferențiază și prin faptul că investește o bună parte din veniturile pe care le realizează anual în pregătirea specialiștilor din domeniul cafelei, a celor care vor conduce în viitor așa-numita Finca Umana (Ferma Humana). Numai că educația nu e singurul domeniu pe care COMSA pune accent. Conexiunea cu natura și abordarea armoniei dintre oameni și mediul înconjurator reprezintă una dintre filosofiile fără de care COMSA n-ar mai putea funcționa la fel de bine ca în prezent. A fi parte din familia COMSA e o mare responsabilitate pentru noi, căci știm cât de important e ca boabele de cafea să fie prăjite perfect, astfel încât iubitorul de cafea să simtă din plin aroma și beneficiile unei cafele!