Descriere

Cafeaua Marghiloman e un amestec de cafea și rom, după o rețetă autentic românescă, pe care marele om politic Alexandru Marghiloman o prefera. E un sortiment pe care ni l-am dorit revitalizat și a ajuns să fie o veritabilă amprentă pentru Maison du Café.

Cafeaua Marghiloman e sofisticată și aristocrată. E pentru acei iubitori de cafea care vor să experimenteze gusturi inedite și să se bucure de o cafea cu tărie intensă și aciditate scăzută, a cărei notă distinctivă e dată de aroma pătrunzătoare a romului de Jamaica. E foarte posibil ca la prima degustare să-ți pară ușor masculină, însă senzația e doar pasageră, fiindcă trece imediat ce papilele se obișnuiesc cu rafinamentul involuntar manifestat de acest dans al savorilor boabelor de cafea prăjite atent, la o temperatură optimă, cu lemn de fag, în prăjitoria noastră…

Cum a început povestea Cafelei Marghiloman?

Căutând tot felul de informații despre cafea, într-o zi, am aflat povestea. Ne-a plăcut și am zis că ar fi interesant să ne punem amprenta pe unicul sortiment de cafea românesc. Astfel, am reușit să îmbinăm pasiunea pentru cafea cu pasiunea pentru istorie și… voilà! Nu ne-a ieșit din prima. Nu, a fost un întreg proces de creație. Pe lângă datele referitoare la rețeta originală, ne-am permis să adăugăm și câteva dintre ingredientele noastre secrete, pe care nu ne sfiim să le folosim în cantități generoase: dragoste, bucurie, dăruire și energie. Și se pare că n-am dat greș, cafeaua Marghiloman fiind unul dintre cele mai căutate sortimente de cafea pe care le avem.

Cafeaua Margiloman e expresia nobilimii. Cu puțină imaginație, în fața unei cești de cafea Marghiloman n-ai cum să nu te cuprindă acel aer boieresc, despre care am citit numai în cărți. Legenda spune că Alexandru Marghiloman, aflat la vânătoare, i-a cerut valetului care-l însoțea să îi facă o cafea. În pădure și fără să ia în calcul că ar putea primi o astfel de cerință din partea omului politic, valetul a fost nevoit să improvizeze. N-avea apă, așa că a folosit rom. Omului politic i-a plăcut atât de tare gustul, încât a început să-și servească oaspeții cu o cafea făcută ca pentru el și în acord cu trăsăturile sale: tare, puternică, făcută să-i reții gustul pentru multă vreme.

N-ai încercat-o încă? Hai, stârnește nobilul din tine!

Ingrediente:
Cafea naturală Arabica, rom import Jamaica, arome.