Transport gratuit la comenzi peste 149 lei

20% DISCOUNT la prima achiziție dacă te înscrii la NEWSLETTER (excluse produsele aflate în promoție)

Repair Cafe – ce este acest concept și cât de popular e în lume

Conceptul „Repair Cafe” e foarte cunoscut în lume și e un loc în care oricine poate veni să-și repare lucrurile stricate. Da, absolut orice lucru stricat își revine într-un Repair Coffee. 

E un subiect despre care la noi se vorbește prea puțin și face parte din categoria „știați că…”

Ni se pare tare interesant să vorbim despre aceste locuri unde oricine poate veni cu un lucru stricat și învață să îl repare. Sau pur și simplu vine pentru a învăța cum să repare un bun ori efectiv se bucură de savoarea unei cafele. Și toate astea într-un loc în care oamenii sunt obișnuiți să socializeze unii cu alții, într-un Repair Cafe și nu să stea „în lumea lor”, stingheri.

Originea conceptului

Concept Repair Coffee a pornit în Olanda. De pe site-ul www.repaircafe.org aflăm că azi, #RepairCafe există în Belgia, Germania, Franța, Marea Britanie, Statele Unite, India sau Japonia. În cifre, Repair Coffee înseamnă:

  • – 33 570 voluntari;
  • – 2238 de locații Repair Cafe;
  • – 40 284 deucruri reparate în fiecare lună.

Scopul acestui concept este să conștientizăm risipa și să devenim mai sustenabili.

Pare tare interesantă forfota dintr-o astfel de cafeanea și evident că suntem curioși să aflăm cum vi se pare vouă acest concept, Repair Cafe și dacă ați mers cumva într-o astfel de locație? 

Nouă ne cam surâde conceptul acesta mai ales în vremuri în care parcă nimeni nu mai are răbdare sau nici nu se mai gândește să repare ceva, ci imediat aruncă la gunoi. Și, din păcate, asta nu se întâmplă numai cu obiectele… Oamenii au nevoie de locuri în care să socializeze, să știe că sunt acolo pentru networking chiar. Iar dacă mai pleci și cu un bun reparat sau ai învățat ceva, ce poate fi mai frumos?

Repair Cafe la Maison du Cafe

Chiar așa… care a fost ultimul lucru pe care l-ați reparat? Eventual într-un Repair Cafe. Noi ne-am amintit, cu acest prilej, cum Aldo s-a încăpățânat să repare prăjitorul de cafea pe care-l folosim. O bijuterie de-a dreptul, șlefuită în așa manieră încât și producătorul a fost surprins de rezultatul final. Cu acest prăjitor de cafea vechi din 1954 facem cafeaua să aibă gust unic. Dar nah, Aldo e din acea generație care repara înainte de a arunca. O gândire total pe dos față de vremurile în care consumerismul ne definește.

Whatsapp Icon