Ce înseamnă metoda artizanală de prăjire a boabelor de cafea cu lemn de fag

Spunem că secretul gustului cafelei Maison du Café Iasi e dat de prăjirea cu lemne de fag a boabelor de cafea. Suntem singurii din țară care apelează la acest procedeu autentic de prăjire, pe care ni l-am însușit de la artizani ai cafelei din Italia. Acolo, unde știți că există un cult al cafelei, prăjitorii de cafea au găsit rețete și metode de prăjire care fac ca boabele să-și păstreze nealterat gustul autentical cafelei și beneficiile pe care cafeaua le are asupra sănătății.

Ne place să credem că aproape că ne comportăm asemenea unor manufacturieri care se încăpățânează să nu cadă pradă industrializării și continuă să abordeze rețete și metode vechi, care te fac să-i ții minte. Așa am învățat noi să oferim calitate, darul cel mai de preț pe care orice client de-al nostru îl primește! E modul nostru de a spune „mulțumesc!”.

Prăjirea boabelor de cafea folosind lemn de fag ne permite să avem un control mai bun asupra temperaturii de prăjire. Dacă nu știți, fagul are câteva proprietăți extraordinare, cum ar fi:

  • – e considerat cel mai bun lemn de foc;
  • – are o putere calorică mare;
  • – arde la temperatură ridicată și cu fum puțin.

În plus, ne bazăm și pe un prăjitor de cafea care are o poveste aparte… datează din 1954, iar recondiționarea totală a acestuia a fost făcută de al nostru Aldo, după planurile și schițele producătorului italian Trabattoni. Șase luni a durat recondiționarea și chiar producătorul a fost uluit de rezultatul final, după ce a văzut fotografiile cu „bijuteria”. Așadar, manufactura de care spuneam la început e regăsită cu vârf și îndesat și în îndeletnicirile lui Aldo, cel care și-a dedicat mult timp pentru a înțelege cafeaua. Doar așa a reușit să îi afle secretele și să scoată în evidență proprietăți nebănuite.

Revenind la lemnul de fag, în România, potrivit revistadinlemn.ro, cel mai cunoscut soi de fag este Fagus sylvatica, des întâlnit în Europa Centrală , de Est și de Vest, dar și în Iran. Nici noi n-am dat mare importanță fagului până nu ne-a devenit ajutorul de nădejde pentru autenticitatea cafelei Maison du Cafe. De atunci, adică de mai bine de zece ani, privim fagul cu alți ochi și, de ce să nu recunoaștem, deseori ni se întâmplă să stăm chiar la povești cu lemnul de fag. Îi explicăm ce minuni face și cât de folos ne este. Și-i vorbim și de cafea, cum să nu-i vorbim despre cafea? Și asta e face speciali, nu?

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.