Ce înseamnă să fii degustător de cafea

E ideal să îți transformi o pasiune într-o sursă de venit și, dacă v-ați gândit vreodată să deveniți degustător de cafea, știți că se poate, nu? Ba mai mult, e chiar un job foarte bine plătit, unul dintre acele joburi la care aspiră multe persoane… Gayan Munaweera, de exemplu, călătorește peste tot în lume pentru a da verdicte boabelor de cafea. El caută cele mai bune și aromate boabe de cafea și e plătit chiar foaaaarte bine pentru a face treaba asta.

Ce ar trebui să știi înainte de a fi luat de val și de a-ți spune că gata, asta vrei să faci? Să știi că un degustător de cafea foarte bun testează și până la 500 de cești de cafea pe zi, numai că nu trebuie să vă ia cu durere de cap treaba asta pentru că a degusta nu înseamnă să bei ceștile respective.

În termenii de specialitate, activității de a degusta cafeaua i se mai spune și cupping. Cafeaua e observată în detaliu, de la aromă la intensitate, densitate, corp, gust ori aciditate. Toate aceste aspecte contează în acordarea unui punctaj. Sigur că e nevoie să cunoști foarte bine tot ce ține de cafea, dar sunt voci care susțin că nu-i chiar neapărat, că te poți educa și pe parcurs. Noi recomandăm să nu faceți lucrurile de ureche, așa că mai bine învățați și-abia apoi începeți să testați. Întâlnim și noi tot felul de pasionați de cafea cu visuri de degustători, dar nu-i chiar așa. Nici la vin nu înseamnă că ești degustător dacă învârți de două ori paharul doar pentru că ai văzut tu la alții că așa se face… dacă vrei să rămâi la nivel de amator, e ok. La urma urmei, nu toți suntem făcuți pentru orice job. Așa că pentru tine, cel care vrei să înveți tu cum să îți dai seama de calitățile une cafele, ție îți spunem că nu trebuie să începi cu foarte multe tipuri de cafea degustate pe zi. S-ar putea să ți se pară toate la fel, să nu șimți elementele care le diferențiază. Privește totul ca pe o experiență. Noi știm că e o experiență plăcută. Și fii perseverent. În absolut orice ai face, niciodată nu iese din prima. Cu timpul, vei înțelege la ce anume trebuie să fii atent.

Până vă dați seama dacă vi s-ar potrivi sau nu un astfel de job, puteți experimenta și da verdicte pentru sortimentele de cafea de pe www.maisonducafe.ro , magazinul online de cafea în care găsiți o sumedenie de sortimente care abia așteaptă să fie testate. Toate sunt rezultate după ce am prăjit boabele de cafea cu lemn de fag, după o metodă unică și tradițională, pe care am învățat-o de la artizanii din Italia.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.