Chiar și atunci când ni se pare că, pentru noi, cafeaua nu mai are secrete, tot mai aflăm câte una-alta și așa apare reacția „ahaaaa, interesant!”. Dar credem că și voi, coffee lovers, aveți astfel de momente, deci ne înțelegeți perfect reacția. Ca de exemplu, iată ce am aflat despre consumul de cafea…
Cafeina e singurul component al cafelei care are valoare alimentară, un excelent stimul pentru funcțiile creierului. Deseori s-a dovedit că o ceașcă de cafea îi face pe iubitorii de cafea să fie mai creativi și plini de imaginație ori energie. Totuși, medicii atrag atenția asupra cantității de cafea pe care suntem tentați să o consumăm zilnic, întrucât excesul duce la creșterea pulsului, respirația devine accelerată, la fel și tensiunea arterială. Pe de altă parte, o cantitate optimă de cafea, consumată regulat, determină diminuarea senzației de oboseală. Nu degeaba dimineața, după ce ne bem cafeaua, ne simțim mai vioi instant. Apoi, cafeaua ajută musculatura și e foarte posibil să observați că nu veți mai avea dureri de cap, în cazul în care aveați această problemă.
Atenție la cantitatea de cafea pe care o beți. Până acum am spus doar de bine, însă consumul în exces de cafea poate determina apariția insomniei sau să ne facă mai agitați și neliniștiți. Sigur, noi am întâlnit persoane care consumă și 7-8 cafele pe zi, indiferent de oră și n-au nici cel mai mic stres că nu s-ar odihni corespunzător noaptea. Totul mai ține și de organism, spun specialiștii, căci din moment ce intri într-un ritm, acomodarea nu mai dă apoi la fel de multe palitații. Noi am întâlnit italieni care ar consuma cafea oricând, oricum, oriunde. Ne-a uimit și pe noi apetența pentru cafea, dar e stilul lor.
Așadar, întrebarea care ne preocupă e „când știm că e prea multă cafea?”. Noi spunem că niciodată, dar nu e chiar așa. Sensibilitatea la cofeină diferă de la individ la individ, chiar și în situația în care medicii spun că echivalentul a patru cafele pe zi n-ar trebui să facă rău niciunui om sănătos. Recomandarea e ca atunci când simțiți că anxietatea începe să sperie, e bine să reduci consumul de cafea. Când e prea multă cofeină, echilibrul suferă un dezechilibru. E un prim semnal de alarmă de care e bine să ținem cont. Apoi, dacă resimți dureri de stomac sau urinezi des fără să te știi cu diferite afecțiuni, calculează-ți ceștile de cafea pe care le bei zilnic. Sunt prea multe? Ia vezi ce se întâmplă dacă le reduci… Și ține cont și de faptul că o cantitate prea mare de cafea îți poate da dureri de cap la propriu. În definitiv, cofeina e un stimulent care face ca mesajele transmise între corp și creier să funcționeze mai rapid. Moderat, face minuni. În exces, nu prea.
Deci, când e prea multă cafea pentru tine și organismul tău? Funcționează sau nu celee expuse de specialiști? Un lucru îți mai spunem… pe www.maisonducafe.ro niciodată nu e prea multă cafea pentru câți iubitori de cafea de cafea avem pretutindeni în țară și chiar în străinătate, unde am ajuns de multe ori cu sortimentele noastre de cafea proaspăt prăjită cu lemn de fag, după acea unică metodă artizanală de prăjire a boabelor de cafea.
Ce trebuie să știm despre consumul de cafea

Inscrie-te
la newsletter...
și ai reducere
10%
la toate comenzile
* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.
** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.