9 recenzii pentru Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Transport gratuit la comenzi peste 149 lei
20% DISCOUNT la prima achiziție dacă te înscrii la NEWSLETTER (excluse produsele aflate în promoție)
Sortiment Cafea
Arabica 100%
Note degustare
cacao, ierburi aromatice, zahar brun
Aromă
Corp
Aciditate
52,50 lei – 198,00 lei
Despre Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1
Indonesia Sumatra Mandheling este o cafea de specialitate cultivată de micii proprietari cu o medie de 1 hectar. Majoritatea fermierilor sunt membri ai cooperativelor, care îi sprijină în producerea de cafea organică și în comerțul echitabil organic (FTO). Podişul Gayo este numit după grupul etnic predominant, Gayo. Pe lângă Gayo, în munți trăiesc și oameni acehnezi, javanezi și batak. Lacul pitoresc Laut Tawar este o destinație populară. Pământul este înconjurat de vârfuri muntoase și este singurul loc din lume în care poți găsi un pește numit depik.
Cafeaua Indonesia Sumatra Mandheling este cultivată la umbră, folosind frecvent copaci lamtoro sau tamarind de râu. Producătorii din Gayo sunt cunoscuți pentru metoda lor unică de tăiere. Taie trunchiul la aproximativ 1 – 1,5 metri. Datorită acestui fapt, arborii de cafea tăiați tind să crească mai mult în exterior decât în sus, ceea ce duce la un copac unic în formă de umbrelă. Aproape toate fermele din Gayo sunt mici. În medie, în Indonesia Sumatra, fermele au aproximativ 1 hectar. Pe lângă cultivarea cafelei ca și cultură comercială, mulți fermieri mici lucrează și la plantațiile de ceai din apropiere. Ceaiul este, de asemenea, o cultură uriașă în zonă. Plantațiile mai mari de ceai sunt adesea în apropierea fermelor de cafea. Când recolta se termină în Indonesia Sumatra, fermierii de cafea vor merge acolo și vor culege frunze.
Există din ce în ce mai multe inițiative ale fermierilor din Indonesia Sumatra de a se organiza în cooperative. În trecut, fermierii nu aveau posibilitatea de a obține prețuri mai bune pentru cafea. Când sunt în cooperative, pot împărtăși resurse, pot organiza cursuri și pot negocia prețuri mai bune.
Indonezia are o istorie lungă în producția de cafea, dar abia recent cafeaua lor a fost inclusă în piața de specialitate. Datorită lanțului nostru de aprovizionare în continuă expansiune, suntem mândri să vă oferim cafele de înaltă calitate. Indonesia Sumatra este probabil cel mai cunoscută pentru procesul său unic de decorticare umedă (giling basah). Deși originile sale exacte sunt neclare, decorticarea umedă a avut, cel mai probabil, originea în Aceh la sfârșitul anilor 1970.
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Inscrie-te
la newsletter...
și ai reducere 20% la prima comandă
Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie
Cojocariu Flavius –
foarte buna
Laza Octavian –
Cand spui Indonezia si Sumatra ,te duci cu gandul la o cafea Arabica 100% de inalta calitate, pusa in adevarata valoare de metoda specifica de prajire de la @maisonducafe. Prajirea nivel mediu ii creste putin aciditatea insa scoate in fata nota de cacao si zahar brun. Superba!
Chirilut Cosmin –
Pot sa spun fara retineri ca rezultatul din ceasca este o licoare care face ravagii printre papile.
vasilescuovi –
O cafea buna, prajita medium.
Mihai Cojocaru –
O cafea excelentă,cu aromă deosebită. La Maisondu Cafe cel mai mult ma încântă ca au numai cafea procesata prin metode naturale și ecologice.Perfect mulțumită!
scubagrig –
Foarte buna cafeaua! Multumesc frumos !’
Adrian –
Am făcut o ceașcă de azi dimineață care m-a surprins relativ plăcut. Aciditatea este într-adevăr foarte scăzută, abia perceptibilă, la fel și amărăciunea, însă nu mi s-a părut foarte aromată. Aș descrie-o, de fapt, ca o cafea subtilă, care amintește de un ceai bun—plăcută dar nu intensă—cel puțin când este preparată în modul în care am preparat-o eu (vezi mai jos).
Pentru cei interesați, modul de preparare folosit pentru această ceașcă: Măcinată cu o Wilfa Uniform la nivelul 22, 10g. Infuzată într-un French Press pentru 5+5m. Băută fără zahăr sau lapte. Prăjita pe 11.10.24. Infuzată pe 18.10.24. 235ml in, 206ml out.
David Daniela –
Tocmai am băut această cafea. O aromă plăcută, un gust excelent. Merge bine lângă o carte, la gura sobei.
crissa_2c –
O cafea cu un gust deosebit, se simt toate notele: cacao, zahăr brun și ierburi aromatice.