Indonesia Sumatra Mandheling

47.5 lei

Țară de origine: Indonesia
Regiune: Batak Region, Aceh
Altitudine: 1100-1500 m
Varietate: Catimor, Typica
Metodă de procesare: Giling basah (wet-hulled), sundried
Note de degustare: Cedru, tutun dulce, ciocolata. Corp cremos, consistent si echilibrat.

Indonesia Sumatra Mandheling este cultivată pe pantele muntelui Leuser, un vulcan în apropiere de portul Padang, în zona Batak din Aceh. Se spune că zona muntelui Leuser găzduiește unul dintre cele mai vechi și bogate ecosisteme de pe planetă. Sortimentele mandheling sunt numite în onoarea poporului Mandailing, un grup etnic din zona Batak.

Indonezia este un arhipelag cu peste 17.000 de insule, iar Sumatra este a doua cea mai mare dintre acestea. Insulele au fost formate din activitatea vulcanică, iar solul lor este bogat în minerale. Acestea au ajutat la crearea sortimentelor de cafea indoneziene, printre cele mai renumite din întreaga lume.

Copacii de cafea au fost aduși inițial în Indonezia la începutul secolului al XIX-lea de către colonizatorii olandezi, care au încercat să rupă monopolul arab mondial. În câțiva ani, cafeaua indoneziană a ajuns să domine piața de cafea din lume, însa până la sfârșitul acelui secol, bolile au distrus complet culturile. Arborii de cafea au fost replantați cu succes și au câștigat rapid o mare parte din piața mondială, până când plantațiile au fost devastate din nou în timpul celui de-al doilea război mondial.

Sortimentele de cafea din Indonezia au fost mult timp apreciate pentru profilul special – aciditate delicată, corp cremos și arome de ciocolată, fructe roșii, plante și tutun dulce – care rezultă în primul rând din metoda cea mai populara de prelucrare din această țară, giling basah  (sau wet hulled). Giling basah implică decojirea pergamentului de pe boabe atunci când conținutul de umiditate este la aproximativ 50 % (față de 10-12 %, așa cum se procedează de regulă).

Clear
SKU: ISM-251 Categoriile:: , Tag:

Informatii aditionale