Columbia Supremo EP Cauca Popayan 250 g


Columbia Supremo EP Cauca Popayan 250 g
Sortiment Cafea
Arabica 100%
Note degustare
ceai negru, ciocolata neagra, cirese rosii, cuisoare, tutun
Aromă
Corp
Aciditate
44 Puncte
Despre Columbia Supremo EP Cauca Popayan 250 g
Controlăm cât putem aciditatea cafelei, prin prăjirea artizanală a boabelor de cafea cu lemn de fag, însă la unele sortimente, oricât ne-am dori, nu reușim să scoatem o aciditate redusă pentru că așa le e soiul. E și cazul cafelei Columbia Supremo, care s-ar putea să te facă să strâmbi din nas dacă nu ești obișnuit să consumi cafea cu aciditate ridicată. Din prima se evidențiază gustul ușor acru-amărui, peste care se suprapune impresia de uscăciune resimțită la nivel senzorial. Da, ai în mână o ceașcă de cafea cu aciditate mare.
Boabele de cafea cultivate în zona Popayan (departamentul Cauca) din Columbia, sunt cunoscute pentru calitatea deosebită pe care fermierii reușesc să o conserve. Procesarea boabelor de cafea Columbia Supremo Cauca Popayan se face prin spălare, deci e nevoie de un interval de timp suficient de îndelungat pentru a avea o cafea 100% Arabica, cu o cremozitate aparte și tărie moderată.
Ce ne place nouă? Gustul intens! Ce vă place vouă? Rămâne să descoperiți și să ne spuneți chiar voi, #coffeelovers…