Descriere

Controlăm cât putem aciditatea cafelei, prin prăjirea artizanală a boabelor de cafea cu lemn de fag, însă la unele sortimente, oricât ne-am dori, nu reușim să scoatem o aciditate redusă pentru că așa le e soiul. E și cazul cafelei Columbia Supremo Huila, care s-ar putea să te facă să strâmbi din nas dacă nu ești obișnuit să consumi cafea cu aciditate ridicată. Din prima se evidențiază gustul ușor acru-amărui, peste care se suprapune impresia de uscăciune resimțită la nivel senzorial. Da, ai în mână o ceașcă de cafea cu aciditate mare.

Nota de tutun conferă cafelei Columbia Supremo Huila un profil inegalabil. I se alătură aroma de ceai negru, cuișoare, ciocolată neagră și cireșe roșii, dispuse toate într-o combinație ușor neastâmpărată, pe care iubitorii de cafea cărora nu le e teamă să experimenteze nu au cum să o refuze.

Boabele de cafea cultivate în zona Huila, din Columbia, sunt cunoscute pentru calitatea deosebită pe care fermierii reușesc să o conserve. Procesarea boabelor de cafea Columbia Supremo Huila se face prin spălare, deci e nevoie de un interval de timp suficient de îndelungat pentru a avea o cafea 100% Arabica, cu o cremozitate aparte și tărie moderată.

Ce ne place nouă? Gustul intens! Ce vă place vouă? Rămâne să descoperiți și să ne spuneți chiar voi, #coffeelovers…