Prăjim cu lemne

pentru un plus de savoare și aromă a cafelei...

Cafea prajita traditional, cu lemne

De mai multi ani, aroma de cafea proaspat prajita de prajitoria de cafea Maison du Cafe din Iasi a inceput sa invadeze strazile orasului Iasi. In acest moment, am devenit un punct de referinta pentru cunoscatorii de cafea din Romania si nu numai. In cadrul atelierului nostru prajim cu multa atentie, in cantitati mici, o selectie de boabe de cafea de specialitate din toata lumea. Oferim peste 40 de cafele de origine si amestecuri ( Coffee Blends), avand astfel o gama variata, pe gustul tuturor iubitorilor de cafea.

Suntem o afacere de familie, dedicata oferirii clientilor nostri unui nivel inalt de calitate, livrare rapida (in 24 ore in toata tara) si consultanta de specialitate. Consideram ca fiecare dintre noi trebuie sa se poata bucura zilnic de cea mai proaspata si mai buna cafea!

Beneficiile prajirii cafelei folosind arderea cu lemne

Un espresso perfect este rezultatul boabelor de cafea de cea mai buna calitate, prajite cat mai corect posibil. Acesta este si motivul pentru care am pornit in aceasta aventura, de a crea un espresso diferit, care sa satisfaca gusturile cat mai multor clienti.

Toate echipamentele pentru prajirea cafelei au aceleasi principii: prin folosirea caldurii, boabelor verzi li se modifica proprietatile fizice si chimice, devenind astfel ceea ce vedem in magazine.

Analizand proprietatile fizice ale boabelor de cafea, se observa cum culoarea acestora se transforma in diferite nuante de maro. Din punct de vedere chimic, acizii si componentele aromelor sunt fie create, fie echilibrate, fie modificate, intr-un mod care potenteaza aroma, aciditatea, post-gustul si corpul cafelei, asa cum doreste prajitorul.

Diferenta esentiala intre prajirea cu lemne si cea conventionala (cu gaz sau electrica) consta in rapiditatea cu care temperatura boabelor de cafea creste. Inca de acum cateva secole, cafeaua a inceput sa fie prajita in cuptoare cu lemne. Totusi, intre timp au aparut alte surse de caldura, cum ar fi gazul natural sau electricitatea, care au preluat stafeta si au inceput sa fie utilizate in principal pentru a accelera procesul de prajire si pentru a reduce costurile si nu neaparat pentru a imbunatati produsul final.

Prin metoda noastra artizanala de prajire a cafelei cu lemne, dorim sa oferim clientilor nostri o cafea cu un gust distinctiv, foarte aromata si de cea mai buna calitate. In prezent, suntem (probabil) singura prajitorie de cafea la nivel national ce foloseste aceasta tehnica artizanala de prajire.
Prin prajirea cu lemne avem un control asupra umiditatii, precum si o ardere mai puternica si mai curata.

Datorita controlului in timp real al arzatorului cu dubla combustie, dar si a sistemelor de evacuare, nu rezulta fum nociv in timpul procesului de prajire, drept urmare, calitatea boabelor de cafea nu este afectata.

Prajitorul nostru Trabattoni Italnova 10 kg este construit in Italia (fabrica Trabattoni este printre putinele din lume ce construiesc prajitoare de cafea care functioneaza cu lemne). Metoda traditionala italiana folosita de maestrul Aldo Pezzilli se imbina perfect cu programul Artisan Roaster, ce ajuta la inregistrarea, analizarea si controlul profilelor de prajire a diferitelor sortimente de cafea.

Asadar, prin controlul profilelor de prajire (inclusiv a temperaturii) in cadrul software-ului, putem garanta calitatea constanta a sortimentelor de cafea.

Caldura produsa de arderea lemnului are un continut mai mare de umiditate fata de cea produsa de gaz, fiind mai potrivita pentru prajirea mai lenta. Umiditatea din lemn protejeaza boabele in timpul prajirii, iar cu cat mai multe uleiuri sunt retinute in boabele de cafea, cu atat mai rafinata va fi aroma finala. In acelasi timp, prajirea lenta confera cafelei aciditate mai scazuta si corpolenta mai ridicata. Rezultatul este foarte vizibil in espresso, avand mai multa crema, aroma completa si echilibru.

Chiar daca metoda de prajire folosita de noi este mai lenta, cafeaua nu este dusa pana in punctul in care sa ajunga “baked coffee” (cafea coapta).

Asadar, noi, cei de la Maison du Café, va asiguram de faptul ca depunem permanent toate eforturile sa inovam si sa va oferim sortimente de cafea de cea mai buna calitate!

Cafea de origine, 100% naturala

In procesul de prajire si preparare al cafelei folosim numai cafea 100% naturala, de origine

Prajire cu lemne de fag

Folosim o metoda de prajire inovativa pe piata si traditionala, pentru un plus de savoare si precizie in prajirea cafelei

Cafea proaspat prajita

Cafeaua noastra e mereu proaspat prajita, dat fiind ca prajim in functie de cerere, in atelierul propriu

Rabdare si pricepere

Profilele de prajire create de maestrul Aldo Pezzilli sunt stabilite dupa metode traditionale si aplicate cu rabdare si pricepere

Transport rapid oriunde in tara

Putem livra cafeaua proaspat prajita oriunde in tara, indiferent de judet sau localitate, in cel mai scurt timp

Suntem un business de familie

Am portnit aceast atelier si prajitorie cafea ca un business de familie acum 6 ani, din pasiune pentru cafeaua gourmet

magazin

Despre noi

Când am decis să ne aventurăm în această călătorie în lumea cafelei, știam că nu va fi ușor. În urmă cu mai bine de un deceniu, aproape că nu se știa mai nimic despre cafeaua de specialitate. A servi cafeaua era un simplu tabiet și cam atât. Nu conta calitatea, istoria, proprietățile, soiul. Nu ne-a speriat deloc această imagine a unei societăți pentru care cafeaua era ca un simplu ceas deșteptător, care-i ajuta pe oameni să se trezească. Ne-am spus doar „ce-ar fi dacă...?”. A fost suficient pentru a porni la drum.

Nebunie? Probabil.
Pasiune? Categoric!
Satisfacții? Nenumărate.Maison du Cafe nu este doar o afacere de familie în care am investit totul. Maison du Cafe e ca o poveste de dragoste cu și despre cafea. Prețuim cafeaua. În prăjitoria noastră, boabele de cafea sunt răsfățate cu grijă de Aldo, cel de la care a pornit totul... Am ales să prăjim boabele de cafea folosind lemn de fag, la foc domol. Astfel reușim să scoatem la suprafață adevăratele proprietăți ale cafelei. E o metodă artizanală, unică în țară, pe care ne-am însușit-o de la meșterii cafegii din Italia.

Am vrut să oferim o experiență consumatorului de cafea și se pare că am reușit! Azi, cafeaua Maison du Cafe delectează și cele mai rafinate ori pretențioase gusturi. În tot procesul de prăjire punem multă pasiune, un ingredient magic fără de care nu am putea funcționa. Așa reușim să oferim o cafea de poveste, cu gust unic și intens, de care nu te mai saturi.

Astăzi, suntem singurii din Romania care folosim metoda de prăjire a cafelei cu lemn de fag, lucru care o face net superioară celei comerciale. Folosind metoda artizanală de prăjire cu lemne, cafeaua este aromată și are un gust distinctiv, nu rezultă fum nociv și în felul acesta nu îi este afectată nici calitatea. De la dragostea și pasiunea pentru a face mereu ceva nou, în anul 2019, Cafeaua Marghiloman, elegantă și rafinată, stropită cu rom Jamaica, este marcă înregistrată Maison du Cafe.

Am început în Iași, pe strada Vasile Alecsandri, numărul 4. Acolo e locul nostru. Cu timpul, am devenit furnizori și pentru alte cafenele din mai multe orașe. Prin magazinul online reușim să facem cunoscută aroma cafelei proaspăt prăjite cu lemn de fag oriunde în țară și în străinătate, iar celor care își doresc să pornească o afacere cu cafea le oferim garanția unui parteneriat onest, serios, bazat pe implicare, dăruire și suport.

Echipa Maison du Cafe

Prăjitoria de cafea Maison du Cafe se bazează pe o echipă unită, în parte și datorită faptului că suntem o afacere de familie. Am pornit această afacere încă din 2013, hotărâti fiind să aducem pe piața locală și națională o gamă de produse diferite: cafea proaspăt prăjită folosind două prăjitoare de cafea tradiționale, din care unul cu lemne din fag.

Ceea ce ne definește este pasiunea pentru cafeaua de calitate, preparată “ca la carte” și atenția față de clienții nostri, cărora le dedicăm tot efortul depus în creșterea și dezvoltarea acestei afaceri. Însa cel mai mare secret al reușitei noastre este cafeaua preparată și oferită cu zâmbetul pe buze

Elena Gavrilas

Manager

Aldo Pezzilli

Luchian Octavian

Manager

Galerie foto

În imaginile de mai jos vă prezentăm prăjitoria noastră de cafea, unde veți descoperi pasiunea pentru cafeaua proaspăt prajită, folosind un prăjitor italian tradițional, cu sistem de prăjire cu lemne.

Imaginile nu pot transmite însă întru totul atmosfera din prăjitoria noastră, mirosul cafelei aburinde, proaspăt scoasă din prăjitor sau fundalul sonor (selectia speciala de melodii ale Maestrului Aldo Pezzilli).

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie