Etiopia Furla Daye Bensa Organic

Stoc epuizat

Etiopia Furla Daye Bensa Organic

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

caramel, ciocolata neagra, fructe galbene, vanilie

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: MC042

Țara de origine: Etiopia

Regiune: Sidama

Metoda de procesare: spalare

Varietate: Ethiopian Heirloom

Altitudine: 1500-2200m

Etiopia Furla Organic se distinge prin note fine de fructe galbene, vanilie, caramel și ciocolată neagră. Deși combinația poate părea neobișnuită, în amestecul de cafea, totul se transformă. Se remarcă aciditatea medium- ridicată și tăria medie. E un sortiment de cafea ideal pentru aeropress, espressor, filtru, ibric. Boabele de cafea Etiopia Furla Organic sunt netede la atingere. Culoarea ușor maronie, pe care o capătă după prăjirea tradițională cu lemn de fag din prăjitoria noastră, îi dau de gol gustul desăvârșit. Olfactiv, se trasformă într-o invitație la cafea, pe care nu o poți refuza.

52,70 lei199,00 lei

Bucăți

Vrei pungă cadou?

punga cadou Maison du Cafe

Punga cadou

15,00 lei

Adaugă în coș

Despre Etiopia Furla Daye Bensa Organic

Putem spune că boabele cultivate în Etiopia, regiunea Sidamo, au preluat ceva din caracterul războinic al furlei, simbol al vigilenței și prosperității agricole. Se spune că furla e agilă și se mișcă cu o viteză amețitoare. Spectacolul oferit e o încântare pentru locuitorii din mediul rural. Aceștia îi atribuie o putere divină și calitatea de mesager al nevoilor pământului, însă nu știm cât e legendă, mister sau chiar o stare de fapt…

Boabele de cafea Etiopia Furla Organic sunt cultivate la o altitudine de 2000- 2200 metri. După ce sunt culese, boabele sunt spălate. Asta înseamnă că întregul mucilagiu este îndepărtat. În esență, procedura e mult mai amplă și mult industrializată. După decorticarea cireșelor, boabele sunt puse la fermentat. Secretul e timpul în care boabele fermentează. Ne dăm seama dacă au stat prea mult timp în funcție de cât de puternic e gustul oțetit. Apoi, boabele sunt din nou spălate. Da, folosind multă apă, ceea ce e foarte probabil să ducă la o diminuare a proprietăților. „Salvarea”, dacă o putem numi astfel, vine de la uscare, care se poate realiza între 10 și 22 de zile. Doar astfel își pot recăpăta echilibrul și concentrația boabele de cafea. Întreg procedeul aparține producătorului, deci…

Totuși, țineți cont de scorul de 86,25 pe care Etiopia Furla Organic îl are. Scorul nu-l dăm noi, ci Specialty Coffee Association (SCA), după o amănunțită evaluare făcută de degustători de cafea de renume mondial.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie