Kenya AA Plus Kijani Kiboko

Kenya AA Plus Kijani Kiboko

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

caramel, ciocolata, fructe de padure

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: MC038

Țara de origine: Kenya

Regiune: Nyeri

Metoda de procesare: spalare

Varietate: Ruiru 11, SL28, SL34

Altitudine: 1200m -1900m

Grad de prăjire: Mediu

Kenya are o tradiție în meșteșugirea cafelei ce datează din secolul al XIX-lea, când fermierii au adus soiuri de cafea Arabica din Etiopia, numai că le-au adaptat solurilor proprii. Astfel, cafeaua din Kenia are o aromă distinctă, bogată și intensă, care face ca gustul să fie de neuitat… și vă veți convinge de toate aceste calități de la prima gură de cafea Kenya A.A., o cafea sofisticată, cu aciditate ridicată și tărie intensă, persistentă chiar.

Preț/250g - 59,20 lei

Bucăți

Despre Kenya AA Plus Kijani Kiboko

Cafeaua kenyană e recunoscută pentru notele florale și de citrice. Acestea conferă cafelei un gust ușor dulceag, aproape insesizabil, dar vă veți convinge singuri. Întregul amestec de cafea e o rețetă păstrată bine de fermierii din Kenia. Aceștia prețuiesc cafeaua. E de neconceput că cineva ar putea să distrugă o plantație de cafea, aproape că ar fi considerat drept blasfemie un asemenea gest. În tradiția lor, kenyenii au atribuit cafelei puteri miraculoase. Consideră că în cafea sunt întruchipate puterea leului, agerimea unui ghepard și rafinamentul girafei. E o simbolistică puternică, menită să definească ceea ce poate face o cafea de calitate, deseori considerată de specialiști a fi excelentă.

Boabele de cafea Kenya A.A. provin din regiunea Nyeri. Sunt cultivate la altitudini care variază între 1200 și 1800 de metri, procesate prin spălare. Ajunse în prăjitoria noastră, le prăjim la foc domol, cu lemn de fag, suficient cât boabele să fie rumenite și să capete miros îmbietor, culoare de un maroniu distinct și savoare intensă. E o cafea care se adaptează cu ușurință oricărei modalitate de preparare, de la ibric la aeropress, boabe, filtru sau espressor.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.