Transport gratuit la comenzi peste 149 lei

20% DISCOUNT la prima achiziție dacă te înscrii la NEWSLETTER (excluse produsele aflate în promoție)

Lapte pentru cafea: cum facem alegerea cea mai bună

Cei mai mulți dintre consumatorii de cafea nu dau importanță ce fel de lapte pentru cafea folosesc. O fi bine? Hmmm… specialiștii spun că atunci când obișnuim să bem cafeaua cu lapte, e foarte important să folosim cel mai bun lapte pentru cafea. Că nu chiar orice fel de lapte e potrivit în combinație cu cafeaua. Poate acasă nu ținem cont de aceste aspecte, dar când alegem să bem o cafea în oraș, să știi că se schimbă abordarea. Chiar, n-ar fi rău ca data viitoare, când vei cere o cafea cu lapte, să pui câteva întrebări despre ce fel de lapte pentru cafea se folosește.

Cum ar trebui să fie un lapte pentru cafea

În primul rând, să fie proaspăt. Așadar, nu se folosește lapte UHT. Un barista nu va folosi niciodată un lapte reîncălzit pentru altă cafea pentru că știe că așa ceva nu se face. Laptele proaspăt se ține la rece și se încălzește doar cantitatea care trebuie pentru o cafea/ două sau câte are de pregătit pe moment.

Chiar dacă nu ești un mare consumator de lapte gras, să știi că un lapte cu 3,5% grăsime, de exemplu, nu face altceva decât să confere cremozitate și un plus de savoare cafelei. Așa că să nu îți imaginezi că un lapte gras nu poate fi ideal ca lapte pentru cafea, dimpotrivă. Încearcă și ai să te convingi. Acum, serios vorbind, de câte ori ai întrebat într-o cafenea ce conținut de grăsime are laptele folosit pentru cafea? Te-am pus pe gânduri? De fapt, ți-ai răspuns singur.

Contează foarte mult să folosești un lapte pentru cafea de calitate. Gustul laptelui diferă. E suficient să ai în față cinci sortimente diferite și ai să vezi că gustul nu e deloc același. Iar factorii care determină acest lucru stau în hrana pe care au primit-o animalele, mediul în care au crescut, grija pe care le-au purtat-o îngrijitorii și tot așa. Cum s-ar spune ca într-o reclamă celebră, văcuțele fericite dau lapte de calitate.

Atenție, laptele nu trebuie să fie fierbinte pentru că e foarte posibil ca printr-o expunere la temperaturi înalte prea mult timp, acesta să își piardă din dulceață și să capete un gust ușor amărui.

Varianta de lapte vegetal ca lapte pentru cafea

Laptele vegetal este o alternativă pentru cei care nu consumă lapte care conține proteină animală. Iar în acest caz, cele mai la îndemână variante sunt laptele din soia, orez sau ovăz.

De exemplu, laptele de soia este, probabil, cel mai cunoscut lapte pentru cafea. Îl puteți prepara chiar voi, acasă, dacă opțiunile din comerț nu vi se par atractive. Înmuiați boabele de soia, măcinați amestecul, fierbeți totul. Apoi strecurați compoziția rezultată, astfel încât să obțineți o băutură consistentă, slabă în grăsimi și zaharuri. Este ideală chiar și pentru cei care suferă de anumite afecțiuni.

Revenind la cafea, laptele de soia se adaugă treptat în cafea și conferă cafelei nu doar cremozitate, ci și o aromă distinctă.

Apoi, laptele de ovăz a început să fie o opțiune tot mai căutată. Ovăzul are câteva proprietăți și beneficii pentru sănătate excelente. Iar asta îl face o alegere inspirată mai ales pentru cei care caută să aibă o alimentație sănătoasă și echilibrată. Laptele de ovăz are un gust ușor dulceag. Poți alege varianta simplă sau varianta cu arome, cum ar fi ciocolata.

Cât de bine e să consumăm cafeaua cu lapte

E un subiect care a tot fost dezbătut, iar concluzia a fost că nu e nimic greșit în a consuma lapte pentru cafea. Nu, laptele nu elimină proprietățile cafelei, așa cum au susținut unii, ci chiar le potențează. În plus, laptele conferă sațietate, chiar dacă în cazul unei cafele vorbim de o cantitate extrem de mică de lapte. Cafeaua, în combinație cu laptele, își menține o proporție de aproape 80% din antioxidanți. Ceea ce înseamnă că lapte nu influențează acizii cloragenici decât într-o mică măsură.

Whatsapp Icon