Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1
Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1
Sortiment Cafea
Arabica 100%
Note degustare
cacao, ierburi aromatice, zahar brun
Aromă
Corp
Aciditate
52,50 lei – 198,00 lei
Vrei pungă cadou?
Punga cadou
15,00 lei
Despre Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1
Indonesia Sumatra Mandheling este o cafea de specialitate cultivată de micii proprietari cu o medie de 1 hectar. Majoritatea fermierilor sunt membri ai cooperativelor, care îi sprijină în producerea de cafea organică și în comerțul echitabil organic (FTO). Podişul Gayo este numit după grupul etnic predominant, Gayo. Pe lângă Gayo, în munți trăiesc și oameni acehnezi, javanezi și batak. Lacul pitoresc Laut Tawar este o destinație populară. Pământul este înconjurat de vârfuri muntoase și este singurul loc din lume în care poți găsi un pește numit depik.
Cafeaua Indonesia Sumatra Mandheling este cultivată la umbră, folosind frecvent copaci lamtoro sau tamarind de râu. Producătorii din Gayo sunt cunoscuți pentru metoda lor unică de tăiere. Taie trunchiul la aproximativ 1 – 1,5 metri. Datorită acestui fapt, arborii de cafea tăiați tind să crească mai mult în exterior decât în sus, ceea ce duce la un copac unic în formă de umbrelă. Aproape toate fermele din Gayo sunt mici. În medie, în Indonesia Sumatra, fermele au aproximativ 1 hectar. Pe lângă cultivarea cafelei ca și cultură comercială, mulți fermieri mici lucrează și la plantațiile de ceai din apropiere. Ceaiul este, de asemenea, o cultură uriașă în zonă. Plantațiile mai mari de ceai sunt adesea în apropierea fermelor de cafea. Când recolta se termină în Indonesia Sumatra, fermierii de cafea vor merge acolo și vor culege frunze.
Există din ce în ce mai multe inițiative ale fermierilor din Indonesia Sumatra de a se organiza în cooperative. În trecut, fermierii nu aveau posibilitatea de a obține prețuri mai bune pentru cafea. Când sunt în cooperative, pot împărtăși resurse, pot organiza cursuri și pot negocia prețuri mai bune.
Indonezia are o istorie lungă în producția de cafea, dar abia recent cafeaua lor a fost inclusă în piața de specialitate. Datorită lanțului nostru de aprovizionare în continuă expansiune, suntem mândri să vă oferim cafele de înaltă calitate. Indonesia Sumatra este probabil cel mai cunoscută pentru procesul său unic de decorticare umedă (giling basah). Deși originile sale exacte sunt neclare, decorticarea umedă a avut, cel mai probabil, originea în Aceh la sfârșitul anilor 1970.
Inscrie-te
la newsletter...
și ai reducere 20% la prima comandă
Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie