Ultima zi de expediere a comenzilor înainte de Paşte este marţi, 30 Aprilie, cu livrare joi, 2 Mai.
Suntem nevoiți să facem asta din cauza programului de lucru al firmelor de curierat partenere.
Vă încurajăm să nu lăsaţi comenzile pe ultimele zile, pentru a evita orice neplăceri din cauza întârzierilor/ volumului mare de colete.
Pentru mai multe informaţii, vă stăm la dispoziţie de L-V, între 08:00 - 17:00, la numărul de telefon 0787 315 925, e-mail office@maisonducafe.ro sau pe Whatsapp. Să aveți sărbători liniștite și un Paște cât mai frumos!
Noi ne revedem începând cu ziua de marți, 7 mai!

Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1

Indonesia Sumatra

Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1

Sortiment Cafea

Arabica 100%

Note degustare

cacao, ierburi aromatice, zahar brun

Aromă

Corp

Aciditate

Cod Produs: MC086

Țara de origine: Indonezia

Regiune: Aceh Tengah, Aceh / Gayo Highlands

Metoda de procesare: wet hulled (Giling Basah)

Varietate: Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Timtim

Altitudine: 1200 - 1400 m

Procesarea giling basah

Cafeaua din Sumatra este cunoscută pentru o caracteristică foarte specifică: procesul de decojire umedă sau giling basah. Acest proces este utilizat numai în Indonezia. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că umiditatea relativă din aer este prea mare pentru a usca de fapt cafeaua suficient înainte de a o decoji. După culesul manual, fermierii își prelucrează boabele de cafea folosind metoda tradițională de decorticare umedă (giling basah). După recoltare, boabele este decojite la fermă sau în apropierea fermei, cu mașini mici pentru decojire (manuale sau motorizate). Unii fermieri din Gayo vând boabele de cafea unui colector local care fie le procesează, fie le vinde unui procesator. Cafeaua se fermentează aproximativ 12 ore și se spală cu apă curată în dimineața următoare. Pergamentul se usucă la soare între o jumătate de zi și două zile, în funcție de vreme, pentru a permite uscarea pieliţei, ceea ce ușurează îndepărtarea pergamentului.

După decorticare, boabele de cafea sunt albicioase și moi și sunt numite labu. Se așteaptă să se usuce pe prelate sau terase, unde se reduc în dimensiuni și umiditatea scade la 14-15%. În această etapă, cafeaua verde este cunoscută asalan – nesortată și cu defecte. O mare parte din comerțul comercial intern este pentru asalan. Exportatorii, dintre care majoritatea au sediul în Medan, vor termina de obicei uscarea la 12-13%, o vor sorta și o vor pregăti pentru expediere.

52,50 lei198,00 lei

Bucăți

Vrei pungă cadou?

punga cadou Maison du Cafe

Punga cadou

15,00 lei

Adaugă în coș

Despre Indonesia Sumatra Mandheling Gayo Gr. 1

Indonesia Sumatra Mandheling este o cafea de specialitate cultivată de micii proprietari cu o medie de 1 hectar. Majoritatea fermierilor sunt membri ai cooperativelor, care îi sprijină în producerea de cafea organică și în comerțul echitabil organic (FTO). Podişul Gayo este numit după grupul etnic predominant, Gayo. Pe lângă Gayo, în munți trăiesc și oameni acehnezi, javanezi și batak. Lacul pitoresc Laut Tawar este o destinație populară. Pământul este înconjurat de vârfuri muntoase și este singurul loc din lume în care poți găsi un pește numit depik.

Cafeaua Indonesia Sumatra Mandheling este cultivată la umbră, folosind frecvent copaci lamtoro sau tamarind de râu. Producătorii din Gayo sunt cunoscuți pentru metoda lor unică de tăiere. Taie trunchiul la aproximativ 1 – 1,5 metri. Datorită acestui fapt, arborii de cafea tăiați tind să crească mai mult în exterior decât în ​​sus, ceea ce duce la un copac unic în formă de umbrelă. Aproape toate fermele din Gayo sunt mici. În medie, în Indonesia Sumatra, fermele au aproximativ 1 hectar. Pe lângă cultivarea cafelei ca și cultură comercială, mulți fermieri mici lucrează și la plantațiile de ceai din apropiere. Ceaiul este, de asemenea, o cultură uriașă în zonă. Plantațiile mai mari de ceai sunt adesea în apropierea fermelor de cafea. Când recolta se termină în Indonesia Sumatra, fermierii de cafea vor merge acolo și vor culege frunze.

Există din ce în ce mai multe inițiative ale fermierilor din Indonesia Sumatra de a se organiza în cooperative. În trecut, fermierii nu aveau posibilitatea de a obține prețuri mai bune pentru cafea. Când sunt în cooperative, pot împărtăși resurse, pot organiza cursuri și pot negocia prețuri mai bune.

Indonezia are o istorie lungă în producția de cafea, dar abia recent cafeaua lor a fost inclusă în piața de specialitate. Datorită lanțului nostru de aprovizionare în continuă expansiune, suntem mândri să vă oferim cafele de înaltă calitate. Indonesia Sumatra este probabil cel mai cunoscută pentru procesul său unic de decorticare umedă (giling basah). Deși originile sale exacte sunt neclare, decorticarea umedă a avut, cel mai probabil, originea în Aceh la sfârșitul anilor 1970.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie