Cafea Arabeasca cu Cardamom

Dacă te-ai săturat de cafeaua ta zilnică, și ai tot căutat aroma care să îți trezească simțurile, îți facem o sugestie – încearcă o Cafea arăbească cu cardamom. Este puternică, nu are îndulcitori, este parfumată și aromată datorita dozei de cardamom. La Maison du Café am desăvârșit concentrațiile de arome.

Cum Seherezada a reușit cu poveștile ei arabe rostite în fiecare seară regelui Riar-Sah să-l facă să se îndrăgostească de ea, tot așa o cafea arăbească cu cardamom o să vă poarte pe tărâmul celor 1001 de nopți. Este fermecătoare, reușește să vă îmbie simțurile și papilele. O să vă îndrăgostiți pe loc de gustul ei sofistica.

Ce trebuie să știți despre o cafea arăbească.

O cafea arăbească este mult mai mult decât o băutură în cultura arabă. Este un stil de viață, o artă, care are mai multe variante de preparare.

În primul rând o cafea arăbească  nu se prepară la filtru. Este preparată în mod traditional la ibric și se folosesc boabe prăjite de cafea arabica la lemne. După fierbere, cafeaua se lasă să se așeze un minut.

Apoi, o cafea arăbească nu se servește niciodată îndulcită. I-ar diminua din gustul robust și amar care nu poate fi confundat. Ar putea fi servită cu câteva curmale alături pentru doritorii de zaharuri.

Cafeaua arăbească are condimente. Cel mai folosit condiment este cardamomul. Savurat într-o ceașcă de cafea, acesta reușește să împrumute băuturii aroma lui sofisticată creată de o combinație interesantă și subtilă de portocală și lămâie. Cardamomul are câteva proprietăți vindecătoare.  Ajută la ușurarea problemelor digestive,ceea ce îl face să fie mult mai mult decât un simplu condiment adăugat unei cafele. Este considerat cel mai valoros condiment datorită aromelor bogate și proprietăților terapeutice. La Maison du Cafe am învățat să utilizăm cantitatea suficientă  de cardamom pentru a desăvârși gustul unul cafele autentice.

Cafeaua arabească cu cardamom este o variantă perfecționată la Maison du Café și adaptată gusturilor.  Cafeaua combină cele două sortimente de boabe de cafea – Arabica și Robusta. Cultivată la 1.500 de metri altitudine, cafeaua Arabica reprezintă aproximativ 80% din producția mondială de boabe de cafea și este considerată excepțională pentru gust și calitate.

O cafea arăbească cu cardamom servită la Maison du Café este o parte importanță a ospitalității noastre. Am reușit să desăvârșim gustul acestei cafele, păstrând tradiția arăbească. Și noi ne-am creat propriul mod de prăjire a boabelor de cafea, selecționate cu grijă pentru a obține perfecțiunea aromei într-o ceașcă de cafea arăbească cu cardamom.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere
10%
la toate comenzile

* Vei primi un cod de voucher pe mail dupa abonarea la newsletter.

** Aceasta promotie nu este cumulabila cu alte promotii in curs.