Maison du Cafe: Povestea noastra

Alege o cafea făcută cu pasiune!

Savurează fiecare moment de relaxare!

O scurtă istorie… Se spune despre cafea că ar fi originară din Etiopia, din provincia Kaffa. Cuvântul “cafea” provine de la vechiul “qahwah”, în limba arabă. Fiindu-le interzis consumul de alcool, musulmanii au fost de-a dreptul fermecați de efectul revigorant și tonic al noului vin al Islamului. În anul 1651 primul sac de cafea a ajuns și în vestul Europei, fiind adus de negustorii venețieni. Aroma cafelei  a cucerit întregul continent, fiind apreciată la acea vreme de burghezie și artiști. Renumitul compozitor Ludwig van Beethoven se pare ca avea o adevărată obsesie pentru cafea și folosea pentru fiecare cească de licoare magică fix 60 de boabe.

Arome și savori

Cafeaua a fost interzisă și în România în perioada comunistă, deoarece considerau că ar ajuta oamenii să gândească.

Nu întâmplător Maison du Cafe s-a născut  în Iași, oraș plin de istorie, poezie și frumos, pe strada Vasile Alecsandri, la numai câțiva pași de Facultatea de Medicină. Și cum totul în jur emană pasiune, cultură și artă, putem spune că și cafeaua este iubire și poezie, sau, cum spunea poetul  Mihai Manolescu în versurile poeziei «Iubirea ca o ceasca de cafea»:

Iubirea-i ca o ceașcă de cafea,

Pe care-o guști la început din joacă,

Iar după ce a început să-ți placă

Ajungi să nu te mai desparți de ea.

 

Scurtă poveste cu cafea

Pasiunea și dragostea pentru frumos i-au adus împreuna pe Octavian Luchian, managerul Maison du Café și pe Aldo Pezzilli, soțul italian al mamei lui. Aldo, fost bucătar sef și șef patiser, a învățat de la tatăl său pasiunea pentru mecanică, lucru care l-a determinat să aiba curaj să recondiționeze și modernizeze un prăjitor de cafea datând din 1954.

Astfel, de la o vacanță în România, Octavian și Aldo au ajuns să pună bazele unei frumoase afaceri de familie și să reinventeze gusturile ieșenilor pentru cafeaua de calitate.

De șapte ani, oferim zâmbete în fiecare ceașcă de cafea

Astăzi, Maison du Cafe sunt singurii din Romania care folosesc metoda de prăjire a cafelei cu lemn de fag, lucru care o face net superioară celei comerciale. Folosind metoda artizanală de prăjire cu lemne, cafeaua este aromată și are un gust distinctiv, nu rezultă fum nociv și în felul acesta nu îi este afectată nici calitatea. De la dragostea și pasiunea pentru a face mereu ceva nou, în anul 2019, Cafeaua Marghiloman, elegantă și rafinată, stropită cu rom Jamaica,  este marcă înregistrată Maison du Cafe.

Cu o mare varietate de sortimente de cafea, cu sute de ieșeni care s-au îndrăgostit de aromele cafelelor din Strada Str. Vasile Alecsandri, nr. 4, Maison du Cafe a reușit să strângă în șapte ani băutori ai licorii aromate care te revigorează dimineața, din toata tara.

Toata familia pune suflet în ceea ce face în fiecare zi, fie ca îți înmânează direct o ceașca de cafea însoțită de un zambet, fie că îți trimite un pic din atmosfera Cafe du Maison prin telefon, la preluarea unei comenzi. Fiecare cească din cafenea, fiecare bob de cafea poate spune povestea pasiunii fiecărui membru al familiei.

O cafea pentru fiecare gust, servită în fiecare zi la Maison du Cafe spune o poveste. Povestea pasiunii pentru aromă. Ești client, iar la final pleci cu prietenul Maison du Cafe.

Iubim ceea ce facem și prețuim fiecare om îndrăgostit de cafea.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie