Transport gratuit la comenzi peste 149 lei

20% DISCOUNT la prima achiziție dacă te înscrii la NEWSLETTER (excluse produsele aflate în promoție)

Cafea la filtru: sortimente specifice de cafea pentru filtru și sfaturi de care să ții cont

Cafea la filtru: e cunoscut faptul că cei mai mulți dintre români aleg să consume cafea utilizând această metodă de preparare. În primul rând, este comod. Apoi, este o variantă mai ieftină decât alte aparate de preparat cafeaua mult mai sofisticate. Dacă mai ții cont și de raportul cafea-apă, vei avea o cafea perfectă. În plus, oricine poate prepara o cafea la filtru.

Alege o cafea care se potrivește pentru filtru

Vei spune că nu contează ce cafea folosești, că la urma urmei e cafea. Așa o fi. Mai ales în rândul cafelelor din comerț, pe care le știm cu toții. Acolo se optează pentru un grad de măcinare uniform, fără a conta ce dispozitiv de preparare a cafelei folosește consumatorul.

În schimb, când cumperi o cafea de la o prăjitorie de cafea, poți alege tipul de măcinare. Așa că pentru o cafea la filtru vei opta pentru o măcinare specifică. Contează? Da. Pentru că așa vei ști sigur că apa va trece prin cafea și va prelua toate proprietățile acesteia.

Ce filtru de cafea să alegi

Noi îți spunem cu toată sinceritatea să alegi un filtru de cafea care să se încadreze în bugetul pe care ți l-ai propus, adică un filtru de cafea care nu-ți dă peste cap portofelul.

Găsești multe modele de filtre de cafea, dar gândește-te că toate fac același lucru. Mai importantă este cafeaua pe care o folosești pentru filtru decât filtrul în sine. Sigur, un filtru de cafea de brand este o garanție în plus. Dar nu neapărat pentru o cafea la filtru mai bună, ci mai degrabă pentru durata de viață a filtrului.

Nu uita că hârtia de filtru are și ea rolul său. Așa că încearcă să cumperi o hârtie de calitate și care musai să se potrivească tipului de filtru de cafea pe care îl ai acasă.

Ce sortimente de cafea pentru filtru găsești în magazinul online www.maisonducafe.ro

Dacă am fi generici, am spune că toate. Doar că și aici e o discuție amplă și mai lungă… așa că vom face două recomandări: cafeaua din Etiopia și cafeaua din Kenya. În primul rând, sunt cafele puternic aromate. Apoi, cultivarea acestora se face la altitudini ridicate. Solurile sunt perfect îngrijite, asta pentru că etiopienii chiar atribuie cafelei inclusiv semne divine.

De exemplu, pentru o cafea la filtru, optați pentru cafeaua Etiopia Furla. Nu doar pentru că are un scor SCA de 86 de puncte, ci pentru că e o face o cafea de specialitate de calitate superioară, cu un echilibru perfect între aromă și concentrația boabelor de cafea.

O altă cafea numai bună pentru o cafea la filtru este Kenya AA. Și aceasta se distinge prin notele fructate și gustul dulceag. Și fermierii kenieni atribuie cafelei proprietăți miraculoase. Tocmai de aceea, n-ar trebui să ne mire faptul că ei consideră drept blasfemie orice tentativă de distrugere a unei plantații de cafea.

Un filtru de cafea înseamnă că poți să-ți faci oricâtă cafea vrei și să o păstrezi și pe mai târziu. Sigur, în acest caz, ține cont că există un anumit timp de la preparare în care cafeaua își păstrează proprietățile intacte. Deci, n-aștepta prea mult. Oricum ar fi, o cafea la filtru am băut toți de-a lungul timpului, mai ales în acei ani în care habar n-aveam noi de tot felul de metode de preparare a cafelei. Atunci, două modalități erau în top: ibricul și filtrul. Despre cafeaua la ibric, într-un alt articol.

Whatsapp Icon