Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 149 Ron.

Ce poți face cu zațul de cafea?

Care sunt beneficiile zațului de cafea?

Nu știm dacă aruncați sau nu zațul de cafea, însă aceste „resturi” pe care mulți le vedem nefolositoare pot primi mai multe întrebuințări benefice pentru noi sau casă. Nu ne crezi? Îți vorbim doar despre câteva idei care și nouă ne-au făcut cu ochiul și ne-au cam pus pe gânduri.

De exemplu, ai putea pune în zațul călduț de cafea 1-2 linguri de ulei de măsline extra-virgin și să obții astfel un remediu naturist împotriva celulitei. Aplică pe corp, masează, acoperă zonele cu folie alimentară și lasă să acționeze vreo 15. Repetă de câteva ori pe săptămână și vei observa rezultate după câteva aplicări. Tot din zaț poți să obții un exfoliant pentru mâini și corp. Unii spun că zațul ar fi excelent și pentru un păr sănătos, mai hidratat. Rețeta ar fi următoarea: aplică zațul pe părul umed, înainte de șamponare, și lasă-l să acționeze vreo 10-15 minute. Apoi, șamponează și spală-te firesc. Să nu te mire dacă vei observa că ai un păr mai strălucitor. Nu uita nici de măștile de păr pe care le poți face!

Nimic nu se aruncă, totul se transformă

Sună interesant, nu? De ce să arunci cu banii pe fereastră când poți deveni un meșter ca pe vremuri, nevoit să folosească la maxim cam tot ce are prin casă, să inoveze și să se descurce. Să ne aducem aminte de acele vremuri în care mai nimic nu se arunca, totul se transforma…

O altă idee, de această dată pentru casă: lasă zațul de cafea la uscat. Poți folosi zațul de cafea pentru a îndepărta mirosurile din frigider. Pune zaț într-o farfurie într-un colț din frigider și schimbă-l o dată la câteva zile. În plus, oamenii de știință spun că zațul stochează gazul metan. Adică se pare că există o legătură între reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Deci, reciclează zațul și folosește-l în avantajul tău.

Gospodină sau îți place să faci tot felul de treburi prin bucătărie?

Îți dăm un truc pentru fripturi fragede: zațul pentru a frăgezi carnea. E suficient să lași carnea în zațul de cafea câteva ore. Să nu-ți faci griji de gusturi întrepătrunse ori de tot felul se mirosuri îmbietoare. Lasă temerile și experimentează. Dacă nu-ți face ce iese, nu mai faci.

Încă un truc pentru casă: poți desfunda țevile și scurgerile. Torni zațul de cafea, lași să acționeze vreo 10 minute, apoi torni apă fierbinte. Cu alte cuvinte, adio, Mister Muscle! În plus, inclusiv mobila poate fi curățată cu zaț de cafea. Cum? Foarte simplu: în apă călduță adaugă zațul. Înmoaie o cârpă, șterge mobila și mai lasă un pic pe mobilă zațul în plus care a rămas lipit. Lasă-l acolo vreo 10 minute și apoi ia o cârpă uscată și șterge, netezește. Ai să vezi că mobila devine mai strălucitoare.
Dacă stai la casă, ar cam trebui să știi deja că zațul de cafea e un îngrășământ excelent, care contribuie la fertilizarea solului. În plus, dăunătorilor plantelor nu le prea place zațul, deci ai eliminat încă o problemă.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile care ne-au atras nouă atenția. Sigur mai sunt o sumedenie de alte propuneri, așa că n-ar fi rău să ne mai spuneți și nouă ce mai găsiți. Ah, și încă ceva. Noi oricum avem mult zaț. Dacă vă trebuie, dați-ne de știre! Avem la cafenea!

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie