Cafea prăjită artizanal sau cafea prăjită industrial?

Ce putem spune despre cafea prăjită artizanal?

Cafea prăjită artizanal: suntem promotori ai cafelei prăjite în mod tradițional și știm că mulți dintre consumatorii de cafea încă se mai întreabă care sunt diferențele între cafele. E nevoie de timp până când românii vom învăța să înțeleagă cafeaua așa cum e ea. Însă să nu uităm că România n-are vreo istorie îndelungată în acest sens. Să nu uităm, de fapt, că s-a trezut de la nechezol. O cafea închipuită adică, la celebra cafea Brazilia, care părea fantastică.

În anii în care noi ne-am aventurat în lumea cafelei, acum mai bine de zece ani în urmă, nici atunci nu se știu prea multe despre cafea… pentru mulți, cafeaua era un reflex, un energizant pe care organismul îl acceptă cu mai mare ușurință. Cât s-a schimbat între timp percepția? Enorm! Azi, gustul consumatorului de cafea e mai rafinat. S-a cultivat între timp. Totul e experimental și, cel mai îmbucurător e să vedem pasionați de cafea în mod real, adică pe acei consumatori care se documentează, degustă, vor altceva.

E mult de vorbit despre cafea prăjită artizanal, mai ales când vine vorba despre prăjire. Nu spunem că noi facem mai bine și alții nu, din contră. Noi am ales să fim diferiți și să respectăm tradiția, gândindu-ne că pe termen lung va fi o carte câștigătoare. Așa am decis să optăm pentru prăjirea boabelor de cafea cu lemn de fag, după o metodă tradițională din Italia, pe care ne-am însușit-o în totalitate.

Cafeaua se bucură de adevăratele sale proprietăți pentru o perioadă de maxim 30 de zile de la prăjire. De aceea, un prăjitor artizanal va trece pe ambalaj data prăjirii, pe când un industriaș nu are acest interes. Cel din urmă va trece când expiră cafeaua, fără a preciza nimic de data la care au fost prăjite boabele.

Cafea prăjită artizanal şi afacerea de familie Maison du Cafe

Vorbind de cantități mari, e aproape imposibil să „scape” de toată cafeaua într-o perioadă așa scurtă de timp. Apoi, a cumpăra cafea de la o prăjitorie de cafea locală înseamnă să susții o afacere de familie. Este visul unor oameni care se dedică pe deplin afacerii lor. Pun mult suflet în ceea ce fac. Iar asta se vede de la modul în care-și abordează clientul de cum intră în locație până când revine cu următoarea comandă. Noi vorbim din experiența noastră. Noi chiar suntem o afacere de familie, noi trăim de ani de zile povestea Maison du Cafe.

Un artizan al cafelei știe cum și cât să prăjească boabele de cafea. Prăjirea cafelei implică o cunoaștere în detaliu a fiecărui soi de cafea. Doar astfel va ști să trateze bobul cum trebuie, de la temperatura setată până la timpul de prăjire. Ambalajul prevăzut cu o valvă lasă cafeaua să respire, iar acest lucru înseamnă un plus pentru cafeaua prăjită în mod tradițional.

Artizanii cafelei cunosc întocmai procedeul de prăjire și studiază atent fiecare sortiment de cafea prăjită artizanal. Astfel încât să prăjească boabele în funcție de proprietăți. Temperatura e foarte importantă în procesul de prăjire. Iar cum fiecare sortiment e diferit, și prăjirea trebuie să se plieze pe trăsăturile fiecărui sortiment în parte.

Așadar, ce alegi? De fapt, de vreme ce ești aici, pe pagina noastră, știm că alegi calitatea. Noi doar vrem să mai reamintim un lucru. Încă suntem singura prăjitorie de cafea din țară care prăjește cafeaua cu lemne de fag, tocmai pentru ca savoarea cafelei să fie desăvârșită. Acesta-i secretul cafelei Maison du Cafe.

Inscrie-te
la newsletter...

și ai reducere 20% la prima comandă

Datele cu caracter personal sunt folosite și protejate în conformitate cu legislația în vigoare.
*Reducerea nu se aplică la produsele aflate deja în promoţie