Transport gratuit la comenzi peste 149 lei

20% DISCOUNT la prima achiziție dacă te înscrii la NEWSLETTER (excluse produsele aflate în promoție)

Cafea bio: prin ce se diferențiază?

Cafeaua bio

Cafeaua bio se diferențiază prin modul în care este tratat solul. Cu cât e mai ferit de substanțe dăunătoare, cu atât solul e mai prielnic pentru o cultură de calitate. În ultimii ani, tendința spre consumul de produse bio a crescut, inclusiv în privința cafelei. Sunt mulți consumatori de cafea care caută să cumpere cafea bio. Ce o face diferită față de alte tipuri de cafea? Solul, bineînțeles. Arborii de cafea bio se dezvoltă pe plantații care dețin certificare bio, ceea ce înseamnă că aceste culturi nu au fost supuse chimicalelor din îngrășământ, erbicide sau pesticide.

De ce o cafea bio și nu una obișnuită

E o întrebare uzuală. Cel mai la îndemână răspuns este… pentru o sănătate mai bună. De ce? Simplu: o cultură ferită de acțiunea chimicală înseamnă expunerea organismului la un produs mai sănătos, mai de încredere pentru adepții unui stil de viață sănătos, din care nu lipsește grija pentru o alimentație cât mai sănătoasă și echilibrată.

Cafeaua nu este bio pentru că așa decide un comerciant. O cafea este cafea bio prin certificare. Certificatul atestă faptul că solurile plantațiilor de cafea bio au fost ferite de acțiunea nocivă a substanțelor și că produsul finit este unul lipsit de impurități. Cantitatea cultivată este mult mai mică față de culturile obișnuite, tocmai de aceea și prețul este diferit.

O cafea organică, asemenea oricărei culturi bio, înseamnă mai ales grijă. Îngrijirea plantațiilor se face cu responsabilitate și cu mult suflet. Poate de aceea, majoritatea culturilor bio, indiferent de tip, sunt afaceri de familie.

Așa cum am precizat, solul nu este afectat de substanțe toxice, ci se bazează doar pe acele substanțe naturale, extrem de nutritive. În plus, procesul de tratare și culegere este unul migălos, astfel încât bobul de cafea să fie cât mai puțin afectat.

Nu spunem că o cafea obișnuită n-ar fi bună, doar că există și o cafea mai de calitate. Iar o astfel de cafea e și cafeaua bio sau organică.

Cum ne influențează sănătatea consumul de cafea bio

În primul rând, și în cazul cafelei bio, e bine să știi că e recomandat un consum moderat de cafea. Astfel, organismul va asimila toate proprietățile cafelei. De exemplu, cofeina sănătoasă dintr-o cafea bio te va ajuta să ai un aport de energie și mai crescut față de zilele în care obișnuiești să consumi cafea obișnuită. Evident, ia în calcul că trebuie să consumi cafea bio în mod regulat pentru a te bucura din plin de beneficii. Cu alte cuvinte, să nu crezi că o ceașcă de cafea bio face minuni. Nu, și la cafea se aplică vorba veche, din străbuni- „cu o floare nu se face primăvară”.

Beneficiile pentru sănătate sunt aceleași pe care cafeaua le are: scade riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, stimulează concentrarea și memoria, pune sângele în mișcare și are efect benefic asupra creierului. Specialiștii încurajează un consum regulat și moderat de cafea cât mai naturală și pentru a combate stările depresive și de anxietate. Cafeaua bio reușește, prin antioxidanți, să diminueze acțiunea nocivă a inflamațiilor, ceea ce o face un aliat al sănătății și stării de bine.

Ce mai trebuie să știi despre cafeaua bio

Nu găsești în orice magazin o cafea bio. Încearcă să cauți la prăjitoriile de cafea, adică în acele locuri în care ai și garanția unei cafele proaspăt prăjite, astfel încât să fii sigur că achiziționezi un produs de calitate.

Apoi, mediul înconjurător nu este afectat de culturile bio. Asta pentru că, fără acțiunea substanțelor toxice, solul rămâne într-o formă pură, naturală. Și să nu te mire faptul că ai să vezi în zonele cu culturi bio mai multe animale, păsări. Acestea caută mediile naturale. Și se pare că solurile bio le oferă din plin acest lucru.

O cafea naturală este mult mai aromată, nu are un gust atât de amar și e mult mai generoasă la capitolul valoare nutritivă.

Whatsapp Icon