Rețete de cafea inedite: tu pe care ai încerca-o?
Rețete de cafea inedite: noi am crezut că știm ce înseamnă inedit într-ale cafelei, însă mereu e loc de surprindere. După ce am citit că Victoria Beckham are o rutină strictă în privința cafelei de la micul dejun, unde n-am înțeles dacă adaugă oțet de mere în cafea sau nu, ne-am gândit noi c-ar fi oportun să vedem ce alte rețete de cafea inedite se mai practică prin lume.
Cafea cu lămâie
Unii dintre noi suntem obișnuiți să bem ceai cu lămâie, numai că iată că alții adaugă lămâie în cafea. Una dintre acele rețete inedite de cafea, doar că nu neapărat uimitoare. Că de cafea cu arome de citrice am mai auzit, găsiți chiar și în magazinul nostru online, pe www.maisonducafe.ro .
Dar de ce tocmai acest mix?
Se pare că beneficiile acestui mix reprezintă principalul motiv pentru care cafeaua cu lămâie capătă un loc tot mai sus în preferințele consumatorilor de rețete de cafea inedite. Și anume:
- e cunoscut faptul că lămâia este un excelent antioxidant, bogat în vitamina D;
- pe de altă parte, cafeaua stimulează sistemul nervos și are rol preventiv în apariția mai multor boli.
Combinate, cele două ingrediente acționează în vederea:
▪︎ accelerării procesului de slăbire;
▪︎ reducerii durerilor de cap;
▪︎ stimulării producției de colagen, astfel încât pielea să aibă fermitate și elasticitate.
Acestea sunt doar câteva dintre efectele pozitive pe care le are amestecul de cafea cu lămâie, una din multele rețete de cafea inedite.
Cum se pregătește o cafea cu lămâie: la o cantitate de 240 ml de cafea adaugi sucul de la o lămâie. Nu știm care e gustul acestui amestec, combinația ne face să ridicăm o sprânceană. Pe noi, căci persoanele care consumă cafea cu lămâie spun că gustul nu-i chiar așa ciudat. Totuși, bănuim că i se mai adaugă ceva îndulcitori, că un gust acrișor- amărui nu-i tocmai printre cel mai căutat.
Cafea cu ciuperci medicinale
Cafeaua se bea cum vrei tu, știm asta… dar mai nou, pasionații de gusturi inedite de cafea s-au gândit că n-ar fi rău să amestece o linguriță de pulbere de ciuperci medicinale cu cafea. Astfel, ei așteaptă să aibă un nivel și mai ridicat de energie.
Plantele medicinale sunt folosite din cele mai vechi timpuri, nimic de zis, dar oare combinația nu-i ușor inedită? Până nu testăm, nu ne pronunțăm.
Cafeaua cu ou, preferată de scandinavi, una din cele mai interesante rețete de cafea inedite
Cafea cu ou, nu cafea lângă un ou, la mic dejun. Nu e tocmai ce te-ai fi așteptat, nu? Sincer, nici pentru noi, dar am aflat dintr-un articol că în Norvegia sau Suedia e ca o delicatesă. Sau era odinioară, că nu mai reținem de când era articolul…
Scandinavii au constatat că oul separă cafeaua de zaț și că astfel se obține o cafea limpede chiar și fără ca aceasta să fie pregătită la filtru. Aromele rămân nealterate. Ba mai mult, coaja de ou reduce aciditatea cafelei și amărăciunea gustului de cafea. Rețete de cafea inedite, nu?
Cum se prepară o cafea cu ou?
Ai nevoie de un ou întreg, cafea măcinată, apă pentru cafea și un pahar de apă rece.
Pui cafeaua într-un castron și peste aceasta adaugi oul spart, cu tot cu coajă. Toarnă puțină apă rece peste amestec și amestecă până când compoziția devine omogenă.
Pe foc, într-un ibric, pune câteva sute de mililitri dr apă la fiert, ca pentru cafea. Când apa fierbe, adaugă amestecul de ou cu cafea. Lasă pe foc, la foc mic, vreo 10 minute, până cafeaua începe să facă spumă.
Când a făcut suficientă spumă, dă cafeaua de pe foc și las-o să se limpezească. Adaugă apa rece pentru că așa va fi mult mai simplu. Așteaptă câteva minute. După, toarnă cafeaua într-o ceașcă. Rezultatul? O cafea limpede, cu o culoare frumoasă, numai bună să te înzdrăvenească. Aceasta este una dintre cele mai interesante rețete de cafea inedite.